Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Fullmäktige…

 

 

Den som har anlag för högt blodtryck och av /eller annan anledning lätt tappar koncepeterna bör avsluta läsningen I detta inlägg här...

Detta är den enda "varning" som utfärdas..

 

Det är ju tur att vi socialdemokrater har egen majoritet för annars skulle det nog inte bli många stickor  att läggas i kors. Oppositionen gör sitt allra bästa för att sätta käppar i hjulen och vi har väl att vänta ännu en överklagan snart . Oklart varför? Men det verkar vara den nya taktiken…med tanke på att vi på snart 100 dagar har fått in 10 överklagningar…Svaren från förvaltningsrätten dröjjer och lär väl så fortsätta göra… Om ni frågar mig, så tror jag att det beror på att dom har inte skrattat färdigt  ännu. När så sker kan dom börja jobba…

Den borgeliga Alliansen tycker att dom har för lite insyn ,men vill inte komma på dom informationsdagar som vi har startat.

Man vill vinkla den sk informationsbristen till att det beror på att man inte har nån viceordf post i Ks . Det valet har ju som bekant överklagats av alliansens företrädare, men man tycker inte det är så noga med att invänta förvaltningsrättens beslut i frågan (?) Man  klagar över att informationsmappen på Firts Class inte innehåller tillräckligt med information och sitter med armarna i kors och väntar på att serveras på silverfat. 

Man glömmer mycket noggrannt att beräkna att man har full insyn och representation  i alla nämnder. Varför kan inte någon av dessa representanter informera de andra ? Och att det var dom själva som ville ta bort oppostionsrådsposten…Men nu vill man inte ta ansvar för den uppkomna situationen utan skyller i vanlig ordning på …sossarna…Egentligen beror det på att man inte har tagit ansvar för sin egen roll i politiken.

OCH… Inte nog med det… beskyllningar om mörkande av uppgifter , felskrivningar i protokoll och tom medvetet fifflande som i klartext skulle vara till lagbrott, börjar bli ett permanent inslag i borgarnas argumentation… vissa kommentarer gränsar fakiskt till ärekränkning…Och sen lägger man sig till med offerrollen och börjar hojta om härskartekniker när man får mothugg… Snacka om fulspel.

I min bok är det fullständigt oacceptabelt att komma med sådana beskyllningar om man inte kan föra fram bevis på att det man påstår är sant. Det kan man inte, men det verkar inte hindra dessa damer och herrar. Den högaktning som jag har känt för vissa personer har idag fått sig en allvarlig knäck, och jag är bara … väldigt brydd. Alla förhoppningar om nån slags samarbete med alliansen kommer på skam efter en sån här dag. Självinsikt är något som verkar vara fullständigt frånvarande i denna församling.

Det är inte alls konstigt om det känns gruvsamt att gå till möten, som en grannbloggare skrev, om man infinner sig på mötet med den inställning som man hade idag…inställningen att med alla medel smutskasta och förringa socialdemokraterna …om det hade varit jag skulle jag ha haft rejält ont imagen.

Men … även om det verkar som vi är gruvligt i luven på varandra på dessa KFM möten så känns det skönt att kunna säga att så är det inte på nämndsmötena…Vi socialdemokrater har börjat beta av punkterna i vårt handlingsprogram och vi jobbar oförtrutet på… Vissa saker kan i ett första perspektiv kanske verka helt omöjliga men vi menar att det tar bara lite längre tid. Den här första tiden har vi ägnat mycket tid åt att gå igenom och proritera om för att så fort som möjligt få en ekonomi i balans och som det ser ut så är vi på god väg… Full fart framåt i Möjligheterna(S) Vilhelmina.

Hej på en stund

Kolla in webbsändningen här  och

Möjligheterna(S) Vilhelmina

 

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Borgarbracka

    Du har missförstått politiken fullständigt.
    Det här skitsnacket ska du ta i talarstolen. Inte på bloggen din.
    Kan inte du eller andra kliva upp och stå för det du vräker ur dig här så är du och ni inga politiker och skvallerkäringar.
    Röstboskap Kicki är det finaste ni får heta.

  2. Leif Danielsson

    Hej, jag skriver på din blogg, eftersom Maria Kristoffersson har sådan stenhård censur på sin blogg, denna demokratiförespråkare. (Menat som ironi).
    Hon tar ju upp ämnet insyn och demokrati och det fick mig att åter surna till.
    Hon har tydligen glömt hur hon försökte sälja ut de enda lägenheter som finns för bl.a ungdomar bakom ryggen på oss. Helt plötsligt fanns mäklarskyltar uppsatta till höger och vänster och budgivning pågick, utan att en enda bybo hade en aning om vad som pågick. Hade det inte varit så nära till valet, skulle hon ha sålt ut hela klabbet, men när hon fick klart för sig att hela ärendet skulle överklagas och att vi förlitade oss på att S aldrig skulle godkänna en försäljning, fick hon, med skammens rodnad på sina kinder, ge upp sitt myglande..
    jag gillar inte att hon pratar om dålig information och demokrati, när hon själv farit fram på detta bedrövliga sätt.

  3. Demokratikämpen

    Kampen i Vilhelmina är så långt ifrån Egypten man kan komma. I Egypten har folk rest sig på ett civiliserat sätt och med fredliga medel. I Vilhelmina pågår närmast ett gerillakrig från oppositionen vilket har väldigt lite med demokrati att göra. Sedan verkar makt och pengabegäret gå igen. När det kommer till kritan så är det kanske inte så stor skillnad mellan Mubarak och lokala politiker som är ute efter pengar och makt…

  4. Kristina Norman

    Svar till Borgarbracka (2011-02-15 09:02)
    Jag tror det är du som har missuppfattat det här. Vad gäller att gå upp i talarstolen på ett fullmäktige så är det bara dom som är inkallade ledamöter som har talan. Jag satt på reservbänken igår med rätt att lyssna och iakttaga och jag har också min fulla rätt att skriva om vad jag har sett, hört och iakttagit…

  5. Kristina Norman

    Svar till Leif Danielsson (2011-02-15 11:26)
    Oppositionen i Vilhelmina HAR full insyn i alla nämnder. Man har representanter i alla nämnder. Maria själv är ledamot i Ks. Sen är det upp till dom själva att se till att informationsflödet mellan varandra fungerar. Det är inte sossarnas uppgift. Man tar inte ansvar för sin politik helt enlkelt. och efter vad man såg igår så verkar dom inte ha mycket till politik heller…

  6. kalle

    Men visst var det så att när borgarna styrde så var sossarna väldigt bra på att överklaga och återremittera osv. Det kan väl inte vara så att jag minns fel??!! Men det var väl före din tid i politiken så du kanske inte vet om detta.

  7. Maria J

    Du tycker det är ”fulspel” när en ledamot redogör för tre exempel på uppenbar mörkning av KS-protokoll?
    Det finns all anledning till att undra och vara misstänksam som kommunmedborgare när såna här saker kommer fram. Läste på ÅNs blogg för en tid sedan om CbV-affären, han presenterade ett KS-protokoll som visar att alla i KS hade uttalat sig men inte PAs representant. Detta protokoll är också något han använder i sin diskussion på bloggen om att man inte uttalar sig och sedan överklagar. Är detta inte något som du ifall du satt i någon sammanhang och yttrade dig och uttryckligen bad att det skulle föras till protokollet blev totalt osynliggjord? Är det acceptabelt? Eller tror du på fullt allvar att PAs representant har hittat på att han uttalat sig?
    Bara en fråga, varför tror du att ”de andra” har ”ont i magen” är det för att du faktiskt har en empastisk förmåga att inse vilka det är som egentligen spelar fult?
    Och vilka är det förresten som spelar martyrer? Som du skriver ”om man infinner sig på mötet med den inställning som man hade idag…inställningen att med alla medel smutskasta och förringa socialdemokraterna” – Det är verkligen synd om makten.

    Vi kan också diskutera härskartekniker. Vanligtvis brukar det inte ske utifrån maktens perspektiv som när ÅN står och förklarar vad som är härskartekniker. Se istället på KFs ordförande som sedan sin första insats har ”glömt” vad vissa personer heter, ”va, vem är det?” el. ”allians för Vma vad är det?” En person med så dåligt minne borde akta om sin post, demens är inget som kläder en ordförande. Allt tal om utbildnings-KF med tydlig riktning mot oppositionen, inte de egna leden där det också finns nytt folk. Senaste KF när IL avslutade sitt inlägg lite halvkvävt kommenterades det som att hon fick tänka över vad hon skulle säga (förminskning). En annan tydlig taktik som sossarna kör med är rörelse i bänkraderna så fort oppositionens eller kanske främst PAs representanter talar. För att störa och osynliggöra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.