Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Roligt!

Det var sig på den tiden då det var dags för Fredrik Reinfeldt att göra sin sista resa och han hamnade till sist hos Sankte Per. När han stod och väntade vid porten, såg han en stor vägg innanför i himlaporten, där det hängde massor av klockor.

– Vilken massa klockor utbrast han förundrad till Sankte Per.

– Det är lögn-klockor svarade Sankte Per hjälpsamt, alla männis
kor har en. Varje gång du ljuger, så rör sig visarna.

– Jahaaa ? sa Fredrik förundrad.

– Till exempel den här klockan, förklarade Sankte Per, den där tillhörde Moder Teresa. Den har aldrig rört sig. Hon ljög aldrig. Och den där klockan, fortsatte han, är Abraham Lincolns. De visarna har bara rört på sig två gånger !

– Wow, det är ju otroligt ! utbrast Fredrik förvånat.
– Men var är min klocka, då ? fortsatte han med höjda ögonbryn.

– Njae, den står på mitt skrivbord inne på mitt kontor, svarade Sankte Per lite urskuldande. Jag använder den som bordsfläkt…

3 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Då ska jag kontra med en annan.

    Det var två kompisar, den ene ett föredöme på jorden, den andre en riktig slarver som alltid levde livets glada dagar med vin, kvinnor och sång.
    En dag var de ute tillsammans på en biltur och olyckan var framme. Båda omkom.
    Naturligtvis hamande de båda på olika ställen, det varma och kalla.
    Han som levt i sus och dus upptäckte att det inte alls var som det sagts. Han kunde sitta i baren och ta sina drinkar omgiven av vackra flickor. Han led ingen nöd på någonting.
    En dag, när han satt i baren kom han att tänka på sin kompis och beslöt sig för att ringa honom. Han fick sin kompis på tråden och berättade för honom hur livet efter detta hade gestaltat sig och därefter frågade han hur han-hade det uppe i paradiset.
    Nja, sa kompisen, jag jobbar från sju till fem och även övertid på lördagar.
    Men hur kommer detta sig, frågade kompisen. Du är ju i paradiset där allt skall vara så bra. Varför är det på detta vis??
    Tja, sa kompisen, du förstår vi är jävligt kort om folk häruppe!!

  2. Fjodor

    Vet du var man kan beställa en dylik klocka med dessa visare? Hade tänkt skicka en i present till Maria Kristoffersson så hon har något som svalkar till sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.