Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Äppelpaj och glass…

…på en söndag kväll , emedan "Det goda livet" på SVT1 visar både hur man odlar och tillvaratar vårens primörer, fiskar makrill och bläckfisk och styckar ett lamm… på den ena datorn har vi scoringen på finalen i Ballmasters där Mikael Koivoniemi och Paul Moore verkar vara dom som har mest flyt just nu… för min del föredrar jag nog att titta påTV när dom grillar precis nyfångad  makrill i båten på ett fotogenkök… Det påminner om när vi i unga år tillbringade hela semestrar längst inne i Virisen, där dagarna tilldrog sig i båten med metspön och långdrag.

Ett gasolkök bidrog som värmekälla då vi fixade lunch och middagar med nyfångad röding, grovsalt ,mandelpotais och gul lök. Detta tillagades i en Kilos kaffe burk med en sträng som handtag och med vatten från fjällbäcken som dryck . Ibland en och annan enstaka pilsner som lylts till perfekt drick temperatur i fjällbäcken bredvid vårt tält…. man kanske kunde gå iland för en kisspaus om det verkligen var nödvändigt( vilket det förstås blev ibland…)

Der var härliga dagar när man satt i solen och njöt av värmen och lagom blåst som höll knott och mygg borta… Andra mindre vilsamma dagar när regnet slog och blåsten tog i ordentligt och tvingade oss iland för att vi inte skulle  ta in vatten och sjunka på köpet… Många fina fiskar blev det och fina minnen som poppar upp då och då … en del mindre roliga minnen också…Livet är aldrig bara en dans på rosor…

Det härligaste minnet av allt är nog ändå när man efter 4 veckor i tält  och kanske inte  så nogranna kattvättar i den iskalla bäcken fick komma hem, kavla av sig kläderna som var smutsiga, fylla med myggmedel och rök från lägerelden och ta sig en lång varm dusch och tvåla in sig ordentligt från topp till tå…Tvätta håret och sen krypa ner i sin egen säng med en ren och varm pyjamas…MMMMmmm….

Det var grejjer det!

PÅ tal om nått helt annat så måste mans äga att kissarna har varit ovanligt snälla med granen i år… Inte en enda gång har dom prövat att klättra upp i toppen … eller för den delen flytta på hela granen både i lodrätt och vågrätt… och nu har granen åkt ut för den här gången… SKÖNT!! !…

Hej på en stund<3

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.