Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Borta bra men hemma bäst….

… Ingenting är som den egna vrån när det verkligen gäller.
Nu har vi varit hemma från Stockholmsresan i ett par dagar och återhämtat oss.
Dvs …jag återhämtar mig med vila och sömn … Makens återhämtning består i att besvikelsen över att inte nå finalspelet får lov att lägga sig. Nu har han ju skaffat sig en ypperlig tröst i bedrövelsen … En radiostyrd helikopter. Man lever farligt tidvis numera. Men som tur är så måste batterierna laddas ibland och då får man passa på att andas ut.
Imorgon kan det hända att julen börjar hitta sin väg tillbaka till lådorna även på ruggisplace. Vi får se vad dagsformen säger…
Jag har roat mig med att skriva efter gardiner till alla rum ikväll. Det har minsann aldrig hänt förut. Att jag har haft ”nya” gardiner i alla rum samtidigt, så det kommer att kännas mycket fräscht. Annars har det oftast varit ”fådda” gardiner som någon annars har lagt till återvinning eller till matt -trasor man har haft i fönstren. Tror jag ska pröva hur det känns att själv skänka till matt -traspåsen och inte bara plocka från den. Hmmmm….

Ja, tävlingen… AIK Tournement 2013 …
Vanns av en tjej som heter Rebecka Larsen JR. Efter en fantastiska insats , där hon spöade arslet av alla gubbarna vann hon den fascila summan av 60 000 kr . Tvåa kom en taggad norrman som heter Björn Einar Gudbrander och trea kom Thomas Leandersson, som är förbundskapten i Svenska Bowlinglandslaget. Rebecka Larsen JR valdes också till årets bowlare.
Maken var inte i närheten av finalplats. Höjdarna la in ett spel som låg en bit ovanför makens på hans bästa dag, med lite flyt hade han tagit sig till semin , men dagen efter i finalen la dom på ett kol till och drog ifrån så det brakade…det var många som rymdes inom ett smalt poängspann.(väldigt jämnt alltså) . Att få se några av Nordens bästa bowlingspelare lägga sitt bästa an är en upplevelse i sig. Riktigt vasst bowlingspel är en ren njutning att se på… Ba’ så ni vet! …. Dock ligger maken på 64e plats på rankingen i Sverige efter den här tävlingen och det är inte Kattpiss…

Vad kan man i övrigt säga? Jo… Det är en mysig hall, trots att den är stor, 28 banor, Bowl-o-rama i Årsta. AIKs hemviste. 14 banor på var sida och en bar/fik/mat i mitten Bra utbud,…. Supergod mat och fullständiga rättigheter. Faktiskt riktigt bra kaffe också ….
Hotellet var enkelt men helt ok. Uppskattade mycket att det fanns badkar på rummet. Skönt att krypa ner i varmt bad med värkbruten kropp efter en intensiv dag.

Släkten gästades också och det är ju fantastiskt roligt som alltid… God mat, gott sällskap och massa skoj har vi erbjudits och man känner sig mycket väl omhändertagen när man kommer dit. Nu hoppas jag att vi kommer att få återgälda detta mycket snart….
Som sagt…. Roligt har vi haft, men nog är det förbannat skönt att vara hemma igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.