Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Dagens kalkon…

… måste väl ändå detta vara…

Stefan Hanna,C- Kommunalråd i Uppsala… Den mannen måste ha otur när han tänker…  I somras gjorde han en valfilm där han sprang runt och pekade på blommor…

 

Nu har han tänkt till när det gäller överviktiga…

Läs nedan ( Hämtat från Alliansfritt Sverige, )

27 december 2010

C-kommunalråd föreslår tjockisskatt efter chartersemester

TJOCKISSKATT. Centerns kommunalråd i Uppsala åker på chartersemester. Upptäcker att det finns överviktiga. Föreslår som lösning en tjockisskatt.

Stefan Hanna är Centerns kommunalråd i Uppsala. Han är känd bland annat för att vara otrevlig som få och drygare än de flesta (jag har träffat honom en gång). Han är även känd för denna film där han springer runt i Uppsala, skriker och pekar på blommor.


Nu är Stefan Hanna på chartersemster och i det tropiska klimatet upptäcker han ett

samhällsproblem


Nar alla svettas tenderar vi att latta pa kladseln. Da blir det uppenbart att Sverige och Finland (mest svenskar och finnar pa hotellet som jag ar pa) har utmaningar med overvikt.

…sen identifierar han orsaken till problemet…

Det ar en sak att man som overviktig sjalv valjer ett liv dar man orkar mindre och dar min halsa standigt ar mer utsatt an for en som inte ar overviktig. Problemet for alla andra ar att vi lever i ett samhalle dar vi alltid, till stora kostnader, har valt att stotta alla oavsett de individuella okloka valen.

…slutligen levererar han en lösning på problemet…

Ur ett politiskt perspektiv kan man da valja olika vagar. En vag kan vara att lata det vara och alla kollektivt far betala for enskilda tillkortakommanden. En anna vag kan vara att de som valjer att inte varda sig sjalva for betala hogre skatt an de som gor det. Ar inte det senare rimligt med tanke pa att de senare utsatter det gemensamma systemet for mycket storre pafrestningar an en som ater och dricker normalt och som tranar regelbundet (fragetecken). Om det kostar mer att leva osunt sager inte det kollektiva samhallet NEJ! Det kollektiva samhallet sager Gor som du vill men om du valjer en oklok linje sa far du betala extra sa att vi kan finansiera alla extra kostnader som du kommer att kosta samhallet, om du blir aldre.

Stefan Hanna. Semesterfirare. Politisk tänkare.
 
Vad säger man ?Jag är då mållös… Ja, den karln kanske inte ska åka på charter så ofta…
Vad Stefan Hanna inte verkar vara medveten om är att det är inte alla överviktiga som lever ett osunt leverne. Vissa människor väger för mycket pga av andra orsaker (sjukdomar, genetiskt arv, mm …) Hur ska han beskatta den kategorin?…

GRRRR!!!!….

 
Hej på en stund<3
 
 
 Ps . Som ni ser är det några dagar sedan jag skrev det här men jag tycker ändå att det kan kopplas till hänvisade artikel…DS

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.