Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

14 % av M-politiker vill samarbeta med SD

 

”14 procent av de förtroendevalda M-politikerna tycker att alliansen borde samarbeta med Sverigedemokraterna i riksdagen. Det visar Expressens unika eftervalsenkät som besvarats av drygt 1 000 Moderater.”

Rätt siffra ska självfallet vara noll procent. Annat är ett misslyckande.

Media: Expressen |

 

SKANDAL!!!!!

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Calle P

    Landet måste ju styras !! Det är allvarligt om landet slutar funka för att SD kommit i riksdagen…Det räcker ju att rödgröna lägger ner 3-4 röster varje gång så kan SD inte påverka någonting…

  2. Kristina Norman

    Svar till Calle P (2010-09-22 14:19)
    Ur riksdagens protokoll efter valet 2002:
    ”En majoritetsregering som får förnyat förtroende av väljarna ska självfallet inte behöva avgå. På samma sätt är det självklart att en majoritetsregering som förlorar sin majoritetsställning i ett val ska avgå. För den som vill undvika att minoritetsregeringar enväldigt och själva tolkar valresultat borde det enligt min mening vara självklart att en minoritetsregering ska avgå om ett val resulterar i att det parlamentariska underlaget skiftar eller är oklart..I detta anförande instämde Fredrik Reinfeldt”
    Borde inte Reinfelth hålla sig till till ord?

  3. Calle P

    Men Kristina…Varför inte lösa det på det sätt jag beskrev? Att Sverige haft regeringar som INTE haft majoritet är väl inget nytt! S-regeringar har i princip aldrig haft majoritet, ska nu en borglig plötsligt ha det? Blocken borde kommit överens ifrån början att lägga ner röster så att SD aldrig kan påverka. Vad är det för fel med det?

  4. Kristina Norman

    Svar till Calle P (2010-09-22 16:38)
    Jag är emot en allians regering avd en enkla anledning att jag har sett vad dom kan göra med vår välfärd och jag är skitskraj för vad som komma skall om dom fortsätter på sin sk ”arbetslinje” ( som snarare är en bidragslinje, eftersom det är dit människorna som utförsäkras kommer…

  5. Calle P

    Det var där skon klämde..Du struntar i Sd, huvudsaken för dig är att alliansen inte får bilda regering…Fegt! Gillar inte heller deras sjukförsäkring m.m, röstade faktiskt (s) i riksdagen men PA i kommunvalet beroende på MF, men accepterar naturligtvis att alliansen bildar regering eftersom att deras block är överlägset störst.All heder åt dig som svarar, annat än vårat (fd!) kommunalråd som inte svarar på nå`t. Lycka till i Vilhelmina med bestämmandet, försök nu vara ödmjuk med ”oliktänkande” =))

  6. Kristina Norman

    Svar till Calle P (2010-09-22 19:04)
    Nä så är det inte . Jag struntar inte i sd. men jag har lite svårt att bedöma vilket som är värst enkelt enkelt… och jag ska väl erkänna utan omsvep att jag är mycket ledsen och bedrövad över valresulatet på riks. Så jag får nog lov att tjura över det ett tag till…Det kommer att få stora konsekvenser för Vilhelmina…tack för dina lyckönskningar. Ödmjuk har jag alltid försökt vara, men jag erkänner att jag kan bli rätt vass om nån är otrevlig mot mig ;o)))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.