Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Veckan som gått…

Veckan för valet…

Kommentarer: 0 st
Under veckan som gått har vi flitigt och idogt ägnat oss valarbete att besöka byarna i Vilhelmina kommun.
Måndag -valdebatt på FH
I vilken vi tycker att socialdemokraterna och vänsterna lyckades bra med att för fram den politik och de åtgärder som vi anser behövs för de kommande åren…
Tisdag- Valmöte i Skansholm
Information om valet , vår politik och kommunens framtid som vi ser denoch diskussioner som handlade om kommunens ekonomi, skolan, vården mm. Underhållning med Max och kvällens reortoar var mest låtar från 60-talet som vi alla kunde sjunga med i. Lite dans hann vi med också när vi liks var i farten.
Onsdag-Valmöte i Dikanäs.
Ett välbesökt möte som liksom alla andra möten vi haft i Dikanäs dominerades av frågestunden och intresset av kommunens väl och ve… Många engagerade och kloka åsikter kom fram som vi tar med oss för framtiden… Underhållningen stod Max för även i kväll eftersom Eneröd drabbats av förkylning och feber och fick bädda ner sig… Beatles och danslåtar blandades med intrumental musik som bla "Apache "
Torsdag-valmöte i valstugan Vilhelmina
Regn, blåst och rusk som inte ens långkallingar står emot. Men vi ställe upp tältet och skickade ut Max med gitarren för att dra några poptoner emmellan skurarna och och när det regnade som värst fick han ta in instrumenetn i valsugan från värsta vätan, och torka av lite grann… Kaffepannan gick varm och vi bjöd på "sossefrukter", och goda kex och bullar till kaffet. Stugan var packad med folk hela kvällen och några tappra trotsade också regnet och umgicks ute i regnet. Vi blandade politiska dialoger med allmänt prat, historieberättande och skratt..
Fredag- lottförsäljning vid OK
Vi ställde oss några personer och sålde lotter under mången skrattsalva och vi fick många glada tillrop och lyckönskningar inför söndagen.
Resten av kvällen har vi tillbringat i valstugan med kaffe, kakor, dialoger, historier, skratt och varmt och hjärtligt umgänge…Någon sa
-Vart ska vi ta vägen nu på kvällarna och umgås?
Tja… vi kankse skulle ordna nån slags trivselträffar under vissa klockslag för alla intresserade på tex Folkets Hus eller varför inte på Stenmans…fast vi kan kankse inte fortsätta bjuda på kaffe i all evinnerlighet… ( förslag)

Lördag- korvgrillning vid valstugan Kl 12.00-14.00
Underhållning med Max (håll tummen för att regnet som visas på prognosen ska hålla sig borta under den tiden så att inte Max gitarr och övrig utrutning tar skada)
Klä er Varmt och kom och var med vi vårt sista evenemang vid valstugan…
SÖNDAG- GÅ OCH RÖSTA OM DU INTE REDAN HAR GJORT DET… RÖSTA RÖTT FÖR ETT RÄTTVISARE, JÄMLIKARE OCH MERA SOLIDARISKT SVERIGE.
Och rösta RÖTT i kommunvalet för ordning och reda i ekonomin och för utveckling och framtidstro I Vilhelmina…


//gm Kicki Norman

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.