Glutenfria kanelbullar – igen
Här kommer ett recept på glutenfria kanelbullar som jag gjorde här om dagen. Eftersom jag inte gillar kladdiga degar provade jag att göra på ett annat sätt än det som står i receptet. Jag fördelade degen/smeten i formar med hjälp av två skedar istället för att kavla ut mellan två oljade bakplåtspapper. Det funkade jättebra!
Fyllningen blandade jag ihop, formade till en rulle med hjälp av bakplåtspapper. En cm i diameter. Jag la den i frysen ca 15 minuter för att sedan skära ½ cm tjocka skivor som jag tryckte ner i degen/smeten.
Jag använda bara hälften av fyllningen för att testa hur det skulle bli. Jag tror att om man använder all fyllning enligt receptet blir det för mycket när man bakar ut som jag gjorde.
Nästa gång jag gör dem ska jag prova med att riva ner lite citronskal i smeten. Här kommer receptet på glutenfria kanelbullar som jag hittade på: 56kilo.se . Jag hittar många superbra recept där – rekommenderas!
14 kanelbullar
Degen:
4 ägg
4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)
1 dl standardmjölk eller grädde
0,5 dl kokosmjöl (aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret:
100 g mjukt smör
1 msk kanel
2 msk sötning
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 5-10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikonpapper eller oljade bakplåtspapper. Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Lycka till!!! /Susanne
Senaste kommentarerna