Återbruk av ord

Det finns en Facebookgrupp som heter Återbruka mera, en av Facebooks populäraste grupper med över 200.000 medlemmar. Där lägger folk ut bilder och beskrivningar på uppfinningsrika och roliga saker de gjort om och återanvänt. Riktigt smarta idéer som visar på att bara vi tänker till lite behöver vi inte alltid köpa nytt.

Varför inte göra detsamma med ord och fraser, meningar som vi finner intressanta, spännande, utmanande eller vackra? Återanvända allså. Jag vet att jag inte är ensam om att samla på ord och fraser. I en intrerjuv med Daniel Adams Ray (artist) berättade han att en del av hans låtar har sitt ursprung från fraser han hämtat från bland annat en poet han hittat på nätet.

Själv har jag en dikt liggandes i någon låda som jag skrivit utifrån Peter Lemarcs låttitlar. Jag minns att jag tyckte den var riktigt bra. Kanske dags att leta fram den igen och se om jag tycker detsamma nu.

Eftersom jag jobbar vaken natt gäller det att fördriva tiden, i natt har jag roat mig med att kolla på Ally McBeal – så himla rolig  serie.Samtidigt har jag antecknat ner fraser och meningar som känts roliga eller intressanta på något sätt. Nu har jag lekt färdigt med fraserna och nedan kan du läsa en dikt med återbrukat material från ett par avsnitt av Ally MBeal + ett citat från Phil i Morden Family. Förslag på diktens namn?

 

Allt har en mening även vansinne

Dumheter vill ha sällskap

Säg sanningen till dig själv

Om du blir skadad måste det finnas en skyldig

Saken talar för sig själv;

Ibland gnistrar skatter mer i fantasin.

 

Återbruka mera gott folk/Susanne