Studielånsbryderier, Centerstudenter och Isterband.

Centerstudenters årsstämma äger rum i Uppsala nästa helg, frågan är ju hur det blir med flyget, om det går överhuvudtaget och om man kommer sig tillbaka efter stämman, men det blir ju spännande att se, är ju några dagar kvar ännu.

Åt en mycket trevlig tjeckisk middag hos Martin och Bettan på (i) Röbäck i går kväll, blev som vanligt lite politisk disskussioner, en av de saker som kom på tal är de personer som läser på komvux, direkt efter gymnasiet och inte fyllt 20, som inte får ta studielån och därmed är hänvisade till att leva på 1050kr i månaden, vilket i praktiken betyder att man måste bo hemma hos sina föräldrar eller jobba extra under studietiden. Är man istället 18 och börjar på universitetet får man ta studielån. Det här är ju mycket konstigt egentligen, kännes som en lucka man borde behöva täppa igen, blir ju lite så att folk lätt faller mellan stolarna.

Hängde med min bästa kompis i kväll och käkade lite isterband, så sjukt gott, middagstips; isterband med mandelpotatis och gurkmajonäs… smaskens!

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.