Jag vill ha bögblod!!!

Socialstyrelsen vill införa en karenstid på ett år för man som haft sex med annan man och ta bort totalförbudet för blodgivning som tidigare rått (visserligen ett steg år rätt håll, men inte tillräckligt). På blodcentralens hemsida kan man dock läsa att man vill vänta med införandet av det nya reglerna.

Skulle det då innebära att homosexulla män som inte haft sex på ett år skulle få lämna blod eller som inte haft en ny partner på ett år. Det är ju absolut värt att leva i celibat för att få lämna blod… eller, nej!

Även om det finns en högre andel homosxuella som bär på HIV-viruset och att man lättare smittas via anala än vaginala samlag, är det ju helt orimligt att inte samma regler gäller för alla människor. Det handlar ju om risker, risktagande och eget ansvar, likväl för män som för kvinnor. Detta är tre av de regler som gäller för blodgivning.

Haft ny sexpartner Vänta 3 månader.
Haft samlag med person som har utsatts för risk för blodsmitta Vänta 6 månader.
Haft samlag i utbyte mot pengar, droger eller annan ersättning Får inte ge blod.

Tycker som sagt att det är helt orimligt att inte alla får lämna blod. Annars tycker jag att man bör införa en regel som säger att kvinnor som har analsex INTE får lämna blod, alternativt måste vänta i ett år efter att man haft analsex med en man!

Jag kan i alla fall stå för att den dagen jag behöver blod vill jag ha bögblod!!!

//Alex

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.