Litet pajtips.

Midnattsmatlagade igår kväll; Briost paj med champinjoner, körsbärstomater, purjo.

Pajdeg:

125g smör (inget äckelmargarin här inte)

2dl vetemjöl

1dl grahamsmjöl eller havregryn

½dl kallt vatten

Fyllning;

6 cm strimlad purjo

10 halverade körsbärstomater

200g Brieost i skivor

5 skivade champinjoner (smörstekta)

3ägg

3 dl grädde

salt och peppar

 

Gör så här:

Mixa degen, i matberedare eller för hand. Tryck ut i pajform, förgrädda i ca 10 min på 225 grader.

Smörstek Champinjonerna, och lägg i resten av fyllningen i skalet. Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar och häll över. Grädda i 175-200 grader i 30-45 minuter, tills den stelnat och fått färg!

Gott!

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.