Fikonmarmelad! Våga koka din egen!

Kan vara det godaste just nu… på en skiva brieost på en macka, mumma!

500g Fikon, torkade

3dl Vatten

2 tsk congac (jag tog xanté)

2 msk Citronsaft

1,5 dl Syltsocker

1 dl råsocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm cayennepeppar

Blötlägg fikon i vatten och congac över natten, Hacka grovt, koka upp tillsammans med blötläggningsvatten, socker, citron och cayennepeppar. låt koka på medelhög värme i ca 20 min. Häll upp i varma väl rengjorda burkar.

Lycka till!

//Alex 

 

 

5 kommentarer

  1. Johanna Janeheim

    Tackar! Gjorde igår och den är ju helt himmelskt god! Dubblade dock cayennepepparn…gillar när det bränner:)Tack än en gång!

  2. Kusin Emelie

    Detta är bland det godaste jag har ätit under hela sommaren!!! Den är helt underbar, som tur är så har jag även en underbar kusin som kokade en hel burk till mig innan jag åkte iväg till fjällen 🙂 Så fort den är slut ska jag givetvis ge mig på att göra min egna. Testa den, ni kommer inte att bli besvikna!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.