Hittepåkampanjing!

Saxat från Lars…

"Ingen ände på bedrövelsen. Socialdemokraternas nationella kampanj manglas nu ut över landet:
Här påstås att Alliansen planerar sänka skatten med 100 miljarder – finansierat genom att skicka hem drygt 100 000 offentligt anställda från sina jobb:
Alliansen uppges tänkas avskeda 2 670 läkare och nästan 10 000 sjuksköterskor, för att nämna några exempel!
 
Det Alliansen säjer är nåt helt annat:
1. Vinner Alliansen 19 september fortsätter den ekonomiska politik som både gett sunda statsfinanser och stärkt Sveriges ekonomiska tillväxt (fredagens regerings-prognos om 40 miljarder i överskott fram till 2014 ger en antydning om potentialen).
 
2. En del av det nya ekonomiska utrymme som då skapas kommer att användas för att sänka vissa skatter. Men både läkare, sjuksköterskor och andra offentliganställda kan tryggt se framtiden an.
Socialdemokraternas påståenden är en blandning av påhitt och skruvade analyser från högkvarteret på Sveavägen.  
 
Verkligheten pekar åt motsatt håll: Den tillväxt som Allianspolitiken ger tryggar jobben i välfärden.
Just nu diskuterar allianspartierna vilken prioritering Alliansen gemensamt ska göra i närtid inom skatteområdet. Utrymmet är begränsat. Men väljarna kommer att få besked i god tid före valet.
 
Centerpartiet prioriterar sänkt momsen från 25 till 12 % för restaurang- (inkl. catering) och frisörtjänster. Kostnaden beräknas till 7,02 miljarder kr, men plussidan i form av många fler unga i arbete är samtidigt betydande, då bägge sektorerna framför allt anställer unga."
 
//Alex

8 kommentarer

  1. sjuk

    idag bestämmer myndigheterna hur länge man får vara sjuk, om man då som jag lever med en kronisk sjukdom som sätter ner min arbetsförmåga vad ska jag leva av? Sjukers får man avslag på för att det inte går att påvisa att det är livslångt, trots att sjukdomen varit en del av nästan hela mitt liv alltså i snart 40 år. Den sk sjukförsäkringspolitiken är grym utan empati och verklighetsförankring. Fy bubblan! Är det ett sverige att eftersträva där de rika o friska får det bättre o bättre o de sjuka och arblösa ska betala kalaset!

  2. Alexandra Wermelin

    Svar till sjuk (2010-08-23 11:23)
    jag vet egentligen inte om jag är rätt person att svara på din fråga om sjukersättning jag vet inte hur din situation ser ut, men det låter ju konstigt att du inte skulle få någon ersättning. Jag tycker ju naturligtvis att alla ska kunna ha det så bra som möjligt och att alla som kan jobba får möjligheten att bidra till vår gemensamma välfärd, oavsett om man kan jobba fytio timmar i veckan eller fyra, så bör man ju göra det man kan. Och kan man inte jobba av någon anledning ska man ju naturligtvis ha en annan typ av försörjning, men det tycker väl de allra flesta?
    //Alex

  3. sjuk

    Hej!
    Jag håller med dig alla ska bidra med det de kan oavsett hur mycket, ingen mår bra av att gå hemma, men om man inte orkar heltid kanske inte ens halvtid då blir det problem. Efter 180 dagar då ska man vara frisk, det är den krassa verklighetetn o för att få sjukers vet jag inte vad man ska göra jag har flera intyg från läkare som msäger att jag inte klarar heltid eller 75% lika f-b så säger Fk att det inte hjälper! Det här är en vuíktig fråga, jag är tyvärr inte ensam! Du är ung o politiskt engagerad, det är ni som ska föra Sverige framåt så ta till dig detta.

  4. Alexandra Wermelin

    Svar till sjuk (2010-08-25 10:15)
    Jag tycker också att det är en viktig fråga och jag tar åt mig, du får inte tro något annat och jag beklagar verligen att du och andra hamnar i kläm. Det jag inte kan förstå, är hur försäkringskassan kan göra så olika bedömningar motför vad läkarna och vården gör. Jag sitter just och funderar hur jag ska kunna göra nåt åt det här för jag tror ju inte att reglerna är till för att göra det sämre för folk och det får ju bara inte bli så att någon hamnar utanför…

  5. sjuk

    bra att du funderar vad du och andra politiker kan göra åt saken! Kul att se att du verkar engagerad och att en tjej från Lillselebränna utbildar sig till läkare, hoppas du flyttar hem igen efter utb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.