”Vill ni ha en Centerpartiet-lapp?”

Nu är det verkligen sista rycket i valkampanjandet!

Har delat ut lite flygblad under kvällen… träffade på en familj i ett trapphus på ett av Umeås studentområden.

"Vill ni ha en Centerpartiet-lapp?" frågade jag artigt.

"- Nej, men usch nej!!!" var det inte ens uttepyttelilla artiga svaret jag fick…

Det förstörde min kväll, jo då, för er som inte känner mig än kan jag ju säga att det faktiskt inte behövs mer än så…

Jag inser mycket väl att många börjar vara trötta på valrörelse och/eller inte håller med i vad Centerpartiet tycker, men det finns ju faktiskt de som samlar information från olika håll, läser igenom, jämför och fattar ett genomtänkt beslut när de röstar. Det är för deras skull jag delar ut information, inte för surpuppornas!

By the way… det här är svaret från den vuxna sonen i ovan nämnda familj…

"Men mamma, så där säger man väl ändå inte!"

Det är ju tur att äpplena ibland faller en bit från trädet…

//Alex

 

10 kommentarer

  1. Alexandra Wermelin

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2010-09-17 18:56)
    Det var så lite så… Lycka till med valandet på söndag! Jag är helt övertygad om att du fattar ett bra, klokt och genomtänkt beslut!

    //Alex

  2. Alexandra Wermelin

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2010-09-17 20:29)
    Det har jag full förståelse för att det är, men jag brukar tänka så här; Det finns alltid, alltid möjlighet att påverka, det är människor det handlar om, även när det gäller val till kommunfullmäktige, människor som man kan resonera med och föra fram sina ideér till. Som jag upplever det i Sorsele idag så finns det en hel massa personer jag tycker om och känner förtoende för som kandiderar, i båda blocken! Det är förmodligen inte till så stor nytta inför valet! Me det är en lite tanke i alla fall =)

    //Alex

  3. Carl-Axel Otterhall

    Hej igen:) och tack för ditt tips. Jag har också förtroende för många av dem…Men vem tror man kan vara mest drivande i en utvecklande riktning?

    Måste erkänna att jag är väldigt nyfiken på dig. Hmm…nu menar jag dig som politiker:) Har följt dig lite i ditt bloggande och vad jag förstår så utbildar du dig nu inom vården. Vad har du för mål när du är klar med den utbildningen?
    En fråga till. Om du skulle bli invald i Sorsele vilken fråga känner du att du helst skulle vilja driva?

  4. Alexandra Wermelin

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2010-09-18 19:37)
    Jag har ju suttit i fullmäktige under den här mandatperioden och hunnit med både omsorgen och BUN, men när jag bytte utbildning till läkarprogrammet fanns helt enkelt inte möjligheten att åka hem för nämndsarbetet, vilket gjort att jag enbert haft kvar fullmäktige de sista åren. Det som jag ser som det viktigaste under den här mandatpeioden och vad jag skulle vilja göra och tror att jag kan bidra med är att hitta ett bättre samarbete mellan kommun och landsting gällande vårdfrågorna, så blir jag omvald (eller ej) till fullmäktige är det vad jag vill lägga mitt krut på!
    //Alex

  5. Alexandra Wermelin

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2010-09-18 19:37)
    svar;
    1. Jag tror att samarbete är den bästa lösningen gällande det mesta, i synnerhet politik i små kommuner. De må låta flummigt, men jag tänker att den energi som går åt till att vara osams går att använda till bättre grejer. Det är återigen inget superbra svar, men jag tror att personröst på någon man känner förtroende för är en bra bit på vägen

    2. Planerna för framtiden är väl i dagsläget distriktsläkare i någon av västerbottens underbara inlandskommuner, men jag brukar alltid understryka att ”man vet ju aldrig, bäst vad det är kommer man på att hjärnkirurgi är det roligaste.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.