Röstning, lunch och nattkampanj!

Röstade idag! På mig själv… helt oväntat, undrar egentligen hur många av förstanamnen på listorna som INTE röstar på sig själva, säkert inte så många. Undrar om Maud röstar på sig själv?

Åt lunch med kusinerna idag, på IKSU, mycket trevligt, synd bara att vi har så korta luncher i det här landet, vore ju nice med ett par, tre timmar  alla fall.

I kväll blir det nattkampanjande på stan, med CUF, sista självande dagarna nu innan den stora dagen, känns ärligt talat skönt att det faktiskt snart är över…

Inte för att jag själv har så vansinnigt stor press på mig, men det finns ju andra i min omedelbara närhet som verkligen kommer att behöva hämta sig efter valrörelsen. Det är ett ganska hårt klimat att vara politiskt engagerad, i synnerhet sedan bloggandet och kommenterandet av artiklar och tycka-till forum blivit en allt större. Där det ges möjlighet att helt anonymt komma med i princip vilka dumheter som helst, både direkta personangrepp och en massa larv. Att det sedan i princip förutsätts att man som politiker ska blogga och hålla sig uppdaterad på alla media, skriva kommentarer och bemöta påhopp på nätet är ju näst intill absurt.

Personligen har jag helt slutat läsa kommentarsfälten till VK-artiklarna och undviker bloggar, då det ofta gör mig både arg, upprörd och ledsen att folk kan vräka ur sig i princip vad som helst! Dessutom anonymt… Kan väl säga så mycket som att det är fler än en gång jag med klump i magen, gråten i halsen och högröd av ilska stängt av datorn! Och jag lovar er, det var verkligen inte därför jag började engagera mig…

Okej, även jag inser ju att internet är en bra källa till kommunikation, men det funkar inte när vi folkvalda (för jag vet att det är fler än undertecknad) varken har tiden eller lusten att dagligen skanna av VK.se och VKbloggen för att hitta eventuella tydliga eller subtila meddelanden till oss eller våra respektive partier och formulera ett svar till dessa och sedan "vakta" VK för att kunna ge ett svar på svaret som ofta kommer! Jag skulle hellre uppmana personer att maila eller ringa om det är något man undrar över, jag svarar gärna på allt de jag kan svara på (och det är jag övertygad om att övriga politiker också gör oavsett de bloggar eller inte), men jag (och förmodligen fler med mig) kommer inte att ha tid, varken nu eller senare att "skanna" hela VK och hela bloggosfären!

Jag är ledsen…

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.