Valanalys Sorsele…

Ja, en snabb liten valanalys så här i kvällsnatten;

Kanske inte helt oväntade resultat, tenderar att svänga mycket i små kommuner, där personvalet har stor betydelse.

Förutsatt att det inte händer nåt oförutsett på onsdagsränkningen gör jag den här tolkningan;

Vänstern har svingat upp ordentligt; kalla det Kjell-effekt om man vill, kan likna den med Roland-effekten efter förra valet. Alltid lättare att slå underifrån!

Vi i Centern bör trots allt vara nöjda med vårt resultat, det är som sagt svängit i små kommuner och förra valet vad det vi som hade medvind. Folkpartiets resultat är ju föga förvånande då de inte ställer upp med någon lista. Hade väl däremot trott att Mp skulle visa större resultat.

Jaja, där var det en liten kort analys; Det intressanta nu är ju hur samarbeten kommer att se ut i kommunen!

//Alex

6 kommentarer

  1. Nja

    Va väl inte direkt nån ”Roland effekt” förra valet? Vad jag kom ihåg så fick Ben Olofsson flest röster men sa i från sig posten som kommunalråd och då fick Roland ta vid.

  2. Sorselebo

    Du måste skämta!? Roland blev kommunalråd på premisserna att det skulle finnas många personer runt honom som kunde ”stötta” honom, annars skulle han inte klara av uppgiften. Tydligen har han inte gjort det, som vi ser nu.

  3. Urban Brännlund - Mp

    Tycker att Centern i Sorsele inte ska vara alltför missnöjda trots allt. Roland mfl fick 330 röster av Sorseleborna medan Maud&Co fick 175 på riksplanet.
    280 Sorselebor gav en röst till Centern i landstinget. Inte heller det så illa utifrån Mauds 175st.
    Keep up the good work, Alexandra! DU behövs!

  4. Alexandra Wermelin

    Svar till Nja (2010-09-20 06:56)
    Snälla lilla vän! Har du ens någon aning vad du pratar om? Roland fick 149 röster medan Ben fick 72, är inte 149 mer än dubbelt så mycket som 72? Jo då! Det är även så att Roland fick fick dubbelt så många personkryss som någon annan politiker i Kommunen… så jag tar mig absolut friheten att kalla det en Roland effekt!
    //Alex

  5. Alexandra Wermelin

    Svar till Sorselebo (2010-09-20 07:38)
    Är det jag som skämtar? Om vad om jag får fråga? Alltid lika upphetsande med anonyma kommentarer btw, underbart att folk kan stå för sina åsikter… Jävligt lätt att kläcka ur sig vad som helst när man slipper stå för det, men jag har ju förstått att det finns folk som verkar gå igång på det, själv tänder jag mer på levande ljus och skumpa!!!

    //Alex

  6. Alexandra Wermelin

    Svar till Urban Brännlund – Mp (2010-09-20 14:28)
    Hej Urban! Tack för det! Jo, jag tycker också att vi ska vara nöjda, speciellt i landstinget, där vi faktiskt har större andel väljare i procent än de övriga inlandskommunerna, ska bli mycket intressant att se hur personkryssen utfaller, bäst vad det är får man blogga om en Alex-effekt =)
    //Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.