Landstingsfullmäktigekvinna!

Ja, då var det klart! 495 personkryss i Västerbotten, en röst mer än sittande landstingsråd, kan inte vara annat än stormnöjd med detta! Tusen tack till alla er som röstade på mig! Det är verkligen mer än man någonsin kunnat tro…

Typ 270 kryss i västra länsdalen, vilket gjort att jag kryssat mig in där, samt att Viktor Hofslagare tog sig in via ett ungdomsmandat i Södra valkretsen är verkligen urhäftigt! Känner naturligtvis med det övriga som missat de ledamotsplatser som fanns men hoppas att man ändå kan vara glada för vår skull.

// Eder Landstingsfullmäktigekvinna

8 kommentarer

  1. Pizzaguy

    Det är inte konstigt. Centerpartiet hade en ungdomslista som var tillgänglig i alla 3 valkretsar, och där fanns du med. Så folk från alla 3 valkretsar kunde kryssa dig. Så var det inte med de andra partierna, där varje valkrets har sin egen lista och det är svårare att kryssa ngn från en annan valkrets. Den från SKellefteå får ba röster från Skellefteå, den från Umeå ba från Umeå osv. Så var det inte i centerpartiets fall.

  2. pizzaguy

    Sittande landstingsråd fanns bara med i 1 valkrets. Du har ju tagit det totala antalet röster du fick på samtliga valkretsar och jämfört dig med andra som bara kunde krysas i en valkrets.. Så funkar det inte. För att jämförelsen ska va relevant måste du jämföra dina röster från en valkrets med rösterna på kandidater från samma valkrets (i alla fall vad gäller de etablerade partierna som hade en valsedel per valkrets)

  3. Alexandra Wermelin

    Hej! Jo det är jag fullt medveten om, men det är fortfarande så att alla kandidater är anmälda i alla valkretsar vilket gör att man kan visst kan rösta på alla kandidater (exempelvis Olle Edblom) i Sorsele eller Storuman mfl också. Vilket du kan se på valmyndighetens hemsida! Vilket gör att min jämförelse visst är relevant. Sen är det ju helt upp till de andra partierna att anmäla fler än en lista om man nu vill det. Att vi sedan har fått en större exponering med vår lista och att det är orsaken till valframgången är ju en helt riktig reflektion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.