Falafelafton.

Jättetrevlig falafelafton på Flintvägen, dock ett smärre missöde med friteringen vilken resulterade i att vi slutligen modifierade receptet och stekte allt i stekpanna i stället.

Hursomhelst, detta är receptet, modifierat för att passa med konserverade kikärtor och hålla för stekning;

250g kikärtor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

svartpeppar

2 tsk spiskummin

1 tsk malen koriander

1 knippe persilja

1 ägg

1 msk vetemjöl

Mal allt, eller kör i matberedare, forma till små biffar, stek med mycket olja på hög-medelhög värme tills de blir bruna och knapriga.

Dressing till;

1 ½ dl turkisk youghurt

2 tsk honung

salt och peppar

1 liten vitlöksklyfta

 

Ät med sallat, tomat, gurka, majs, eller annan grönsak i pitabröd eller tortillabröd.

Jättegott!

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.