Falafelafton.
Jättetrevlig falafelafton på Flintvägen, dock ett smärre missöde med friteringen vilken resulterade i att vi slutligen modifierade receptet och stekte allt i stekpanna i stället.
Hursomhelst, detta är receptet, modifierat för att passa med konserverade kikärtor och hålla för stekning;
250g kikärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 knippe persilja
1 ägg
1 msk vetemjöl
Mal allt, eller kör i matberedare, forma till små biffar, stek med mycket olja på hög-medelhög värme tills de blir bruna och knapriga.
Dressing till;
1 ½ dl turkisk youghurt
2 tsk honung
salt och peppar
1 liten vitlöksklyfta
Ät med sallat, tomat, gurka, majs, eller annan grönsak i pitabröd eller tortillabröd.
Jättegott!
//Alex
Senaste kommentarerna