Pastasås!
Kvällens meny; billig, lättlagat och hur god som helst!
Klassisk pastasås
För två
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 buljongtärning
15-20 blad fräsk basilika
lite vitt vin eller vatten att späda med
Hacka charlottenlök och vitlök och stek i någa minuter på låg värme i olivoljan, de behöver inte ta färg. Häll på tomater, tomatpuré, buljongtärning, socker och några av basilikabladen, sjud på svag värme i 30 min, späs under tiden med lite vatten eller vitt vin, till önskad konsistens. Tillsätt i slutet av koktiden resten av basilikabladen. Spara två till garnering.
Servera med nykokt pasta och massor av riven parmesan (minst ½ dl per portion) el Wästerbottensost för den som vill ha en mer lokal prägel på det hela.
Sen är det naturligtvis aldrig fel att servera ett glas rött till anrättningen, enligt egen erfarenhet funkar Opal Springs i box utmärkt =)
Jo, jag hittade visst knappen med textfärg… hehe!
Lycka till!
//Alex
Senaste kommentarerna