…och ett recept.

Korvgryta med pasta (Storkok!)

1 falukorvsring

3 burkar krossad tomat

6-7 morötter

1/4 huvud vitkål

4 gula lökar

5 klyftor vitlök

3/4-1 dl tomatpuré

4 buljongtärningar (kött och grönsak)

2 msk kalvfond (eller annan fond)

2 msk basilika

½ dl socker

½ dl senap

typ 3 dl vin (jag använde både rosé och vitt, men det spelar nog inte så stor roll skulle jag tro)

vatten

Salt eller mer fond, tills det smakar bra.

500g pasta, tex tricolorpasta eller pastahjul eler vad man tycker är trevligast.

 

Hacka allt och fräs korven och alla grönsaker utom vitkålen  i smör i några minuter, tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater, fond, senap, socker, vin och lite vatten och koka i hop ett litet tag. Häll i pasten och koka enligt anvisningen på förpackningn, ca 10-15 minuter beroende på vilken pasta man har (kan behövas lite längre koktid, som smaka av pastan). Häll i vitkålen när det är ett par minuter kvar på pastakoktiden.

Rör om under tiden, med jämna mellarum så att det inte bränner fast och späd med mer vatten om det verkar bli för tjockt.

Toppa med en skitstor hög parmesan, minst 3/4 dl per person.

Blir ca 12 portioner

 

Lycka till!

 

//alex

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.