Nu är det snart jul!

Om någon missat det så står julen för dörren!

Jag önskar verkligen att alla barn där ute kommer att få lika underbara jular som jag själv haft, dock tror jag inte att det kommer att bli så i år heller. Det finns  familjer där julenkänslan inte riktigt verkar vilja infinna sig på samma sätt som den har gjort hemma hos mig i alla år. Många barn ringer BRIS under julen och mår verkligen inte bra.

Jag ska inte vara den som moraliserar och håller på men jag känner ändå att jag kan kosta på mig lite. Det är naturligtvis upp till varje enskild individ att göra som man vill och dricka som man vill på julen (och vilken annan tid som helst), men jag tycker inte att det är försvarbart med rent skärt supande när barn som far illa, vare sig det är psykiskt eller fysiskt. Nu tror ju inte jag att alla som tar en julsnaps kommer att misshandla sina barn, jag säger bara att det faktiskt händer. Och jag kan ju inte annat än att slänga ut en liten uppmaningen att kanske stå över snapsen och ölen till julbordet och ta en julmust i stället. Det är gott det också…

Själv kan jag inte minnas att det överhuvudtaget fanns någon alkohol på jularna hemma hos oss och det är jag mycket, mycket glad över. Så här i vuxen ålder (men tog rätt många år) har jag insett att det faktiskt inte är alla som har/haft det som jag som barn.

Men det är ju så när man är uppvuxen i en rosa liten bubbla, då vet man inte mycket om livet…

//Alex

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.