Det lönar sig att spara

Köpte ny TV nu under mellandagarna. Kontant, inga avbetalningar här inte… är så sjukt stolt över att vi lyckats spara ihop pengar till den. Vi har hållit på i exakt ett år och sparat, det började med att vi hittade en jättefin TV som vi ville ha under förra mellandagarna avbetalningsplanen så ut som följer; ca 1400 kr i månaden i 24 månader. Jaha tänkte vi det var ju lite häftigt att skuldsätta sig så där utan vidare. Så i stället har vi sparar 750 kr var i månaden i ett år, och till vår stora glädje har priserna på TV sjunkit rätt rejält under åter, så vi fick bra mycket mer TV för pengarna än om vi köpt den ifjol.

Och hur vi har råd med detta och fortfarande är studenter kan jag bara dra mitt vanliga gnälltjat (jag har full respekt för människors livsval, det är inte det jag ska klaga på) på hur dyrt det är med cigg nuför tiden.

Om vi skulle ha delat på ett paket om dan (gissar på att det kostar runt 45-50 beroende på vad man nu röker)

45 kr x 365 dagar = 16425kr

Alltså; En stor, fet TV och minskad risk för lungcancer på köpet och detta bara på ett år!

Som sagt, folk måste givetvis få göra som de vill, men för min del räcker den ekonomiska aspetken gott och väl för att jag aldrig skulle börja röka. Samt att tre år på läkarlinjen har gett endel övertygande argument =P

Ha nu ett riktigt bra ytt åt om jag inte bloggar mer innan dess och tänkt lite på rökstopp! Det finns bra läkemedel att få utskrivet hos sin doktor och hjälp att få på annat håll, det är helt okej att fråga och ingen skam i att behöva stöd!

Nu blev det visst rökning av alltihopa, jag hade mest tänkt upplysa om att det faktiskt är jättebra att spara istället för att köpapå avbetalning…

Moralkaka på moralkaka helt enkelt!

By the way, använd tandtråd också… så där ja, nu har jag väl täckt in allt…

//Alex

4 kommentarer

  1. Anna H

    Nu var det väl läkare och inte tandläkare du skulle bli… jag tänkte på tandtråden =) Gott Nytt År på dig Alex, vi syns snart då vi ska kämpa tappert med landstingspolitik!

  2. Alexandra Wermelin

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-12-29 11:52)
    Tack så mycket! Jo det är en speciell känsla när det verkligen är ens egna pengar, blir som lite mer värt på ett sätt, när man kämpar lite =)

    //Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.