Politik + studier = katastrof!

Det är inte riktigt  meningen att studenter ska engagera sig politiskt, det är helt klart! Eftersom alla möten, gruppdagar och fullmäktigt infaller på vardagar under kontorstid och alla obligatoriska moment på skolan och alla klinikdagar infaller på vardagar inom kontorstid, går inte ekvationen ihop.

Ja, det är ju jättebra att det finns möjlighet till förlorad arbetsinkommst för de som jobbar men jag som student måste på egen hand lägga upp en plan med respektive klinik om hur jag ska kunna ta igen min frånvaro alternativt delta i momentet nästa termin (vilket innebär oerhörda problem med csn).

Att lägga politiska möten på helg eller kvällstid verkar inte heller vara någon hit! Då blir det skiljsmässor och det finns ingen barnomsorg, man måste ha rätt till ett socialt liv också.

Jo det förstår jag också att man vill, men jag tror inte att om ett av fyra landstingsfullmäktigen läggs på helgtid på ett år (det finns 51 andra helger att umgås med familjen på) kanske inte kommer att leda till så oerhört många skiljsmässor och sitter det i en helg per år så kanske det finns djupare problem att jobba med i det äktenskapet. Men vad vet jag.

Ang Barnomsorgen så vet jag att det finns helg och kvällsöppna dagisandvelningar (det finns ju föräldrar med arbeten där man faktiskt jobbar både nätter och helger och kvällar) och skulle inte barn till politiker kunna vara där?

Dessutom är det ju inte helt omöjligt att det finns en andra partner där hemma som är kapabel att ensam ta hand om den lilla knodden en helg per år.

Det som händer är ju att studenter som har många obligatoriska moment i sin utbildning och inte lika lätt kan komma ifrån, samt personer med andra speciella arbeten som man ej heller kan lämna inte får någon representation i politiken. Är det demokratiskt?

Jag det kan det kansek vara, den stora massan kommer ju att komma till tals och varför skulle en läkarstudent eller svetsarlärning ha något att komma med som är värt att ändra systemen för?

Jaja, hur som, så är det i mina ögon konstigt att man inom landstinget förutsätter att personalen ska vara flexibla och förändringsbenägna fastän man inte är det själva.

Jag säger inte att alla möten ska vara på helgen för att jag ska kunna vara med, men varför inte variera sig? Vad är det värsta som skulle hända? Säkerligen något ohyggligt!

Men som sagt vad vet jag…

//Alex

 

3 kommentarer

  1. Helena Larsson

    Kan man verkligen skylla på skiljsmässa och barnomsorg? Ojoj. Då har man mycket kvar att lära sig. Dags att ta ett snack med alla i omsorgsyrkena och handel- och restaurangbranschen. De jobbar ju jämt. Och bönderna jobbar alltid! De har både barn och respektive.

    Lycka till med kvällsmötena!

  2. Alexandra Wermelin

    Svar till Helena Larsson (2011-01-16 16:55)
    Tack så mycket! Jo du har fullständigt rätt och jag har förvarnat mina stackars partikollegor om att jag kommer att fortsätta att ta upp det här.
    //Alex

  3. Alexandra Wermelin

    Svar till Helena Larsson (2011-01-16 16:55)
    Dessutom måste jag bara tillägga att bönder och många andra småföretagare förtjänar en extra varm applåd och klapp på axeln, det är fantastiskt med alla dessa driftiga människor!(Jodå, jag är inte helt objektiv det ska tilläggas då jag är uppväxt med både det ena och de andra)
    //Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.