Knarksnack igen…

Fick en kommentar på mitt gamla Cannabisinlägg igår, riktigt roligt, jag hade nästan glömt den diskussionen. Dessutom åt jag lunch med en kompis idag och då kom det här ämnet på tal, och hör och häpna det var faktiskt INTE jag som tog upp det. Denna gång mest inriktat på attitydskillnader i Sverige jämtemot andra länder, framför allt USA, gällande just Cannabis.

Hur som helst så känns det som om det är dags att ta upp det igen.

Jag tror att det hela kommit till, eller åtminstone är på väg till en punkt där vi kan tala om det här på ett lite mer nyanserat sätt, i alla fall vad gäller min egen generation. Där vi ifrågasätter vad som är fakta och vad som är någon typ av skrämselpropaganda.

Vad säger forskning egentligen och vad är det som är fakta?

Vi har varit duktiga på att klumpa ihop alla narkotikaklassade ämnen till knark och satt likhetstecken till missbruk och elände. Medan vi samtidigt låter både alkohol, nikotin, sex, mat och World of Warcraft, som kan vara minst lika beroendeframkallande som vissa av de narkotikaklassade preparaten vara.

I många andra fall är vi så otroligt noga med att underbygga allt på vetenskap, men för det vi valt att klassa som knark finns det sällan ens utrymme till att ifrågasätta och omvärdera. Knark är Bajs helt enkelt. Jag kommer precis som i förra inlägget inte att ta någon aktiv ställning till varken det ena eller andra men inbjuder gärna till någon form av debatt, det här en fråga i tiden med tanke på resonemang som förs i andra delar av världen.

//Alex

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.