Hokeyreferat.

Ja, igår var jag på min drömmatch i hockey, det var Skellefteå AIK mot Södertälje.

Riktigt spännande var det nog egentligen, men eftersom jag på intet sätt har något som helst hockeyblod i ådrorna, stod jag inte upp och skrek när något av lagen gjorde mål, som jag förstår det så får alla Skellefteåbor någon typ av tidig AIK-influens redan från spädbarnsålder, kan vara något i det kommunala vattnet kanske…

Hur som helst, det var en annorlunda upplevelse, spelet har jag inte alls tänkt att nämna i mitt referat, förutom att alla spelarna säkert var duktiga, men det är ju knappast jag rätt person att bedömma, publiken däremot, det är de som är de riktiga experterna. Vi satt på långkant, bland ett antal småtjocka, tunnhåriga, medelålders gubbar och gummar, vars hjärtan och kärl färmodligen skulle ha mått bättre av en lugn promenad i vitberget än att hetsa upp sig över domsluten och spelarinkompetensen.

Här är ett utvalt citat som beskriver stämmningen runt mig:

"Din jävla idiotsatan, lär dig åka skridskor"

Det här är alltså riktat till en spelare i det egena laget, jag förstår inte riktigt grejen med hela, jag trodde nog att energin skulle gå till att stötta sitt lag inte klaga varje gång de inte är nog bra eller gör något fel. Gubbarna och framför allt en av tanterna var så sjukt agressiva, och det visste verkligen exakt hur de skulle spelas för att vinna. Men det är väl förmodligen så det ska vara, och den stackare till domare ska dessutom under hela matchen få höra vilen idiot han är.

Det roligaste var nog ändå när en av gubbarna skrek utöver sig hur partisk dommaren var. Själv så är jag rätt säker på vem i sammanhanget om var den som var partiskt…

Sammanfattningen på det hela är nog att hockey är en trevlig sport att titta på men publiken var en stor besvikelse, verkligen, jag tycker inte om sura, gnälliga människor som bara klagar och om det nu göra att jag inte passar in i en Hokeyarena så må det väl vara, då går jag väl helt enkelt inte på match nån fler gång!

//Alex

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Alexandra Wermelin

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-02-23 09:55)
    Ja, det är verkligen intressant att se vilka monster som kommer ut ur folk i sportsammanhang, både på plan och i publiken och framför TV:n =)
    //Alex

  2. Mark

    Jag har bott i flera orter med hockeyföreningar och måste säga att du har fel som generaliserar över att det är dålig publik i Skellefteå. Har du inte blivit påverkad av all avund som finns i den bittra lövenfansens grupp?
    Visst kan du ha hamnat bland en publikdel med sura utfall men annars så är faktiskt Skellefteå fansen den mest positiva och som mest stöttar sitt lag och minst häcklar de andra. Jag var i Jönköping ifjol, när HV71 mötte SAIK, där stora delar av publiken häcklade junioren David Rundblad i SAIK men ännu värre så satt man och gjorde apljud mot en av Skellefteås färgade spelare. Sånt förekommer aldrig i Skellefteå.( jag är också inlandsbo från början) och bodde i Umeå tidigare och har upplevt Lövenfansen också skrika ”Lappjävel”, ”skotertönt” åt en spelare från Arvidsjaure mm. Så din nedlåtande ton mot Skellefteå är nog inget som skulle gynna en landstingspolitiker om de läser det.

    P.s Att hemapubliken är partisk vet väl varenda kotte?
    Det är också en myt att ”alla Skellefteåbor får nån tidig influenss…” Det är faktiskt mindre andel av befolkningen som går på hockey i Skellefteå än i tex Ö-vik, Timrå, Luleå och Gävle. Umeå har ju inget elitlag men när det man hade ett i näst högsta serien så var man minst lika fanatisk.

    Men borde inte Du istället för att klassa ner en region diskutera länets sjukvård ute i länet? Tex hur hela inlandet behandlas borde ligga högt på dagordningen för en f.d. Sorselebo och Centerpolitiker.

  3. Alexandra Wermelin

    Svar till Mark (2011-02-27 01:08)
    Mark!
    Ojojoj! Det var hårda bud!
    Nu var det nog inte så att jag generaliserade just över Skellefteåa publik utan jag generaliserade nog publik i största allmänhet, och är det dethär som är det BÄSTA publiken då har ju då definitivt INTE tänkt att besöka någon fler hockeymatch, det är då en sak som är säker.
    För min del tycker jag att det är tragiskt och fascinerande när folk beter sig så här, men jag tycker inte att det är okej att skrika vad som helst för skit bara för att du går på match.
    Och du har ju säkert rätt i det du säger att jag kan ha haft otur med publiken, men det här är den enda match jag besökt och jag ville bara ge en liten sammanfattning av mina intryck. Och intrycket är; jag säger det igen… Inget fel på Hockeyn, men jag gillade inte publiken, och det har inget att göra med vilken GEOGRAFISK tillhörighet just den här publiken har, det har att göra med att mina förväntningar på uppförande och hur man stöttar laget var en helt annan än vad det visade sig vara, vilket naturligtvis gjorde mig besviken, mer än så är det inte med det.
    Vidare så ämnade jag skämta om det kommunala vattnet, vilket tydligen inte roade dig… även det med partiskheten var ett skämt =)

    Slutligen; Vad jag borde skriva och inte är väl ändå upp till mig själv. Men jag tackar för inputen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.