Södra Lapplands Primärvård och Folkhälsonämnd

Japp, det är det inte helt osexiga namnet på den nämnd som har ansvar över primärvården i Södra Lappland, alltså sjukstugor i inlandet…

Vi hade sammanträde i Tärnaby idag och besökte även sjukstugan, under året kommer vi att besöka alla sjukstugor i Södra Lappland för att lyssna in vad som händer och sker. Det är naturligtvis så att ni kan maila mig om det är något ni vill att jag ska ta upp på nämnden. Input är alltid bra =)

//Alex 

2 kommentarer

  1. Gun-Britt

    En fråga som ni bör ta upp, bevaka och åtgärda är det ojämna invånarantalet i våra skidorter. Den fasta befolkningen är relativt få men med fritidshusägare, som vistas i sina hus en stor del av året, blir många orter och kommuner mångdubblade i antal boende. Alla fritidshusboende och boende på hotell och stugbyar är vanliga människor som blir sjuka ibland och kontaktar då den befintliga sjukvården, oftast distriktssköterskan, men även läkare efterfrågas. Arbetsbelastningen blir stundtals helt orimlig!! Läste nyss något om mobil sjukstuga i Hemavan. Toppenbra. Men alla andra turistorter, både i fjällkommuner och inlandskommuner, behöver en trygg sjukvård.
    Att turism utvecklas, att människor söker lugn och avkoppling i naturen – ja det vill många både riks – och lokalpolitiker, men ge oss då trygga förutsättningar för detta.
    Sålunda kära politiker; utveckla sjukvården med hänsyn till att befolkningsunderlaget varierar kraftigt i era domäner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.