Tanten i backen

Åkte slaom idag, fösta gången på mer än 15 år! Fattar inte hur gammal jag är när jag kan säga att det var 15 år sedan jag gjorde det och det. Kidsen som då åtminstone är tjugo år (!!!) yngre än jag åker ju som ena tokdårar medan man själv svänger och bromsar och svänger och bromsar, kommer till ett stupliknade parti i backen och bromsar sig med nöd och näppe genom detta och svänger igen och bromsar sig in i mål. Medan ungarna tar fart från toppen och störtat nedför stupet och nitar just innan liften. Dessutom hoppar dom och åker baklänges… hugaligen!

Jag och min åkkompis resonerade oss även fram till att det nog var bäst att vi hade hjälm på oss, det kan ju vara mindre roligt att hamna på akuten (där vi förövrigt var igårkväll på traumalarm) med spräckt skalle och inte använt hjälm.

Till saken hör ju dock att nu när man är tillräckligt gammal för att använda hjälmen är man så feg att man ändå inte behöver den, då det knappast kommer upp i farter som ens skulle ge blåmärken på rumpan om man faller.

Tanten i backen tog sig ialla fall ner helskinnad och tänker belöna sig själv med en kopp varm choklad med vispad grädde!

//Alex

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.