Mauds avgång

Det har väl knappt undgått någon med lite av ett politiskt intresse att Maud Olofsson idag meddelat att hon avgår som partiledare. Det här kommer lite som överraskning men ändå inte, det har ju varit lite av en cirkus i media om detta det senaste månaderna. Personligen tycker jag att Maud är en fantastisk och stark kvinna och blir "Star-struck" varje gång jag träffar henne. Nu är jag ju enormt bias i detta fall, men det är inget jag tänker skämmas över.

Maud har gjort ett otroligt jobb under de tio år hon suttit som partiledare, men jag tror att det kan vara ett smart drag att redan nu avgå för att efterträdare ska hinna jobba in sig i god tid innan valet 2014, men det är klart att som västerbottning är det ju ett nederlag att förlora en partiledare från länet.

Intressant kommer det i alla fall att bli att följa den här processen. Själv har jag inga direkta favoriter till posten som ny partiordförande, men jag vet att det finns många duktiga och bra personer som säkert skulle göra ett bra jobb.

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.