Glada nyheter! (S) förstår och respekterar inlandet.

Den socialdemokratiske lokalpolitikern, tillika fritidsnämndens ordförande i Skellefteå, Daniel Ådin bloggar på detta sätt angående folkomröstningen kommande helg:

”Jag förstår, och har all respekt, för initiativtagarna i Åsele och Dorotea. Jag tvivlar inte ett ögonblick på deras oro och ärliga uppsåt i inledningen av arbetet för att få en folkomröstning till stånd.Det jag däremot äcklas av är de politiska partier som, i Landstinget, försöker kapa frågan och göra partipolitik av den.”

Det är säkert mycket glädjande för invånarna i Åsele och Dorotea att få en sådan här klapp på huvudet av denna Skelleftesosse. Hör upp ni själar som dväljes i Åsele lappmark! Ådin förstår och respekterar er! Ni kan andas ut! Ty om ni än icke kan få den akutsjukvård som ni eftertraktar, så åtnjuter ni dock sympati från de politiker vid kusten, som inte har tänkt lyssna på er.

Om ni som bor i södra Lapplands inland på nåt sätt skulle bli nedslagna av denna njugga behandling så ska ni emellertid betänka följande: Allt elände är relativt! För vad är väl en nedlåtande klapp på huvudet om man jämför med att styras av den äckliga skara som den oppositionella alliansen utgör? Nu ska ni få höra vad Alliansen har hittat på. När det visade sig att det skulle bli en folkomröstning angående akutsjukvården i Åsele och Dorotea, bestämde sig alliansen för att tala om hur man tänker sig att sjukvården i hela länet borde organiseras. De la fram ett förslag med satsningar och besparingar som sammantaget skulle innebära att den direkta sjukvården prioriterades framför administration. Ett eller annat i det där förslaget kan säkert vara bra, men visst ser ni vad det handlar om? Politik! De vill få er att rösta på dem! De har ingen skam i kroppen! De tror nog att de är nåt.

Eller också är det helt enkelt så att vi inom Alliansen gör som demokratiska politiker gör mest. Vi funderar över vilka utmaningar som behöver hanteras, lyssnar på olika perspektiv från medborgarna, ser vilka resurser vi har och föreslår en lösning som vi tror på. Mina kollegor i landstinget har bedömt att ambulansen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea bör finnas med i en sådan lösning. Jag håller med. Om du vill sätta dig in i Alliansens plan för vården i länet, så kan du läsa den via denna länk.

Det kan ju vara så att Ådin inte menade att jag, eller någon annan politiker äcklar honom. Och det kan ju vara så att hans tal om förståelse är ärligt menad. Problemet är att vi har svårt att bedöma det. Av hans blogginlägg verkar det som att politik framförallt borde vara ord och helst inte handling.

Det är nu fem dagar kvar till folkomröstningen för en fungerande akutsjukvård i hela Västerbottens län. Gå och rösta. RÖSTA JA!

Detta är frågan som ställs i folkomröstningen den 8:e september.

”Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.