Rädda Evert! Död eller levande!

Idag var det full fart i familjen Nordlöf-Galin. Jag hade arbetsmiljöutbildning hela dagen och står och dricker en kopp kaffe under en bensträckare när jag tittar ut genom fönstret och precis hinner säga "Men titta vad svart det är på himmelen, det ser nästan ut att bli åska" när det blixtrar och dundrar så det skakar i huset!

Ojojoj! Undrar hur det är med Lill-Evert tänker jag och ringde Ann. Men nej, just det, hon har ju prov idag! Blixt och dunder. Paniken! Jag ser ju att ovädret är mitt över stan och Evert är ensam hemma och aldrig har han ju varit med om ett åskoväder förut och nu är det värsta åskovädret -ever! Blixt och dunder, blixt och dunder. Jag ringer Ola!

Jag: Ola, Ola du måste åka hem och rädda Evert!
Ola: Men jag sitter ju på jobbet.
Jag: Du måste ju rädda Evert (död eller levande). Släng in honom hos grannen, men du måste gå dit! Han kanske får panik och sen kan vi aldrig lämna honom ensam igen i hela livet!!
Ola: Ok, ok. Jag går dit.
Jag: Åh Ola, du är underbar.
Ola: Du måste baka kakor åt mig
Jag: Gå! Rädda Evert!

Ungefär så här gick det till när Ola trotsade hagel, ösregn, åska och blixtar och sjöblöt fick spendera eftermiddagen arbetandes blöt. Evert då? Nä han var precis som vanligt och viftade på svansen och gnällde lite när Ola kom in. Ingen kris på taket eller Evert på isen alltså.

Good to know, Evert är alltså rädd för det mesta förutom åska.

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.