Lättviktarhund

Jag och Evert avslutade gårdagen på samma sätt som vi började, med en tur vid älven. Fast den här gången blevdet mer en lugn kvällspromenad än en joggingtur. Evert uppträdde oklanderligt och gick urtjusigt i koppel hela tiden (vilket jag helt tillskriver att jag håller på att läsa Cesar Milans bok). När vi kom hem tyckte jag att han såg lite mager ut och mycket riktigt, vår bjässe till hund som brukade väga närmare tre och ett halvt kilo har smalnat av till strax under tre kilo och är nu alltså en riktig lättviktare inom rasen! Jag som var så orolig för att han var för tung.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. johan

    Å vad lik han är Harry, man kan tro att det är samma hund förutom att vi håller Harry korthårig=)
    det vill säga att du har en jättefin Evert

  2. Anna Galin

    Svar till johan (2011-06-03 13:51)
    Tack för det! 🙂 Det skulle vara jättekul att få träffa Everts tvillingbror Harry nån gång! Kanske vi kan fixa en playdate!?!

  3. Elsa

    Jag skulle inte använda Cesar Milans metoder om jag vore ni. Han använder tydligen ett så kallat stackel som är ett halsband med taggarna vända inåt när han tränar sina hundar. När han går fram till sina hundar så lägger dom säg bara på rygg för att inte få stryk typ. Det finns en miljon bra böcker om hundträning så förstör inte hunden genom att få för dig att the dog whisperer gör någon nytta

  4. Anna Galin

    Svar till Elsa (2011-06-10 16:07)
    Det där om stackel vet jag inte om det är sant men jag har hört fler säga det, isf är det ju inte så trevligt. Jag tycker iaf att Cesars tips är bra, det har funkat fint på LillEvert, och vi har inte för vana att ge Evert stryk direkt… Jag tänker att det är onödigt att slänga ut bäbisen med badvattnet så att säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.