Klart: Umeå värvar skytt

Umeå BSKT hämtar David Czerapowicz från Arka Gdynia i den polska ligan.

Vårvintern 2021 försökte Umeå BSKT plocka in David Czerapowicz, men den gången hann inte alla papper bli klara innan övergångsfönstret stängde.

– Vi har jagat David de senaste åren, men av olika omständigheter har han tagit andra vägar. Nu hade han flera alternativ inför nästa säsong och vi är mycket glada att han valde Umeå, det är ännu en signal att vi är på rätt spår. Nu får vi jobba tillsammans och det blir en win-sin-situation då han är i ett läge där det är viktigt att få speltid och vi får in en mycket bra svensk spelare som kan hjälpa oss, inte minst offensivt, han är en fantastisk skytt,  säger Umeås coach Boris Balibrea.

Den 23-årige shooting guarden på 195 centimeter har 41 U-landskamper på meritlista och innan tiden på Davidson College i USA spelade han i svenska ligan med Nässjö säsongen 2017/2018.

I Umeå har brodern Czerapowicz spelat de senaste säsongerna.

– Jag vet hur Coach Boris arbetar, både från det Eddie har berättat samt från att ha gjort sommarworkouts med honom och jag tror att spela för honom kommer vara det bästa för min personliga utveckling. Den här säsongen är det viktigt för mig att vara i en situation som passar mig bra både på och utanför planen och med mina blivande lagkamrater är jag säker på att detta kommer vara fallet. Jag är en väldigt ambitiös person och det är tydligt för mig att Umeå har höga ambitioner för den här säsongen och det är en resa jag vill vara med på. Det ska bli kul att återvända till Sverige och få chansen att spela live framför familj och vänner,  säger David Czerapowicz.

Mer läsning (PLUS): ”Dörren inte stängd”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.