Silly: Bombvärvningen

Nybildade Sjuhärads Basket lät denna dag en riktig silly season-bomb brisera. Liganykomlingen har gjort klart med stjärnan Elin Ljunggren från Alvik Basket.

– Elin Ljunggren har blommat ut till en stjärna i SBL Dam och har Borås som hemstad. Det är ingen hemlighet att jag haft henne i åtanke under alla år. Att vi kunde få hem henne i detta skedet med nybildade Sjuhärads Basket känns oerhört inspirerande och kul. Det är också väldigt stort av Elin som väljer att vända hemåt redan nu för att vara med på denna resan, säger Sjuhärads sportchef, Mattias Modig.

– Att få möjlighet att addera en så produktiv och skapande spelare som Elin är väldigt spännande! En spelare av hennes kaliber bidrar mycket offensivt såklart, men också med välbehövlig erfarenhet och ledarskap som kommer göra andra bättre och oss som lag vassare. Elin är lite av en mardröm att möta med sitt högprocentiga trepoängsskytte, men hon har en fantastisk karaktär och det är med stor glädje jag får ha henne på min sida igen, säger Sjuhärads headcoach, Karin Inger Key.

Elin Ljunggren, 26, tidigare i Mark Basket, har de fem senaste säsongerna spelat i Alvik. Hon kommenterar bytet av klubb så här:

– Det känns som en kul utmaning och jag känner mig redo att flytta hem och hjälpa klubben med vad jag kan bidra med. Jag kommer från en bra säsong i Alvik och är redo att ta ett stort ansvar på planen i Borås. Det ska bli extra roligt att spela framför familj och vänner igen och något jag saknat.”

x x x x x

Noterbart är att Alvik Basket nyligen avtackat Paula Juhlin – som ska flytta till Borås. Därmed kan Sjuhärad få ännu en etablerad stark ligaspelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.