VM-kvalet: Blågula bruttotruppen

I månadsskiftet juni-juli ger sig svenska herrlandslaget in i elden igen. På spel står chansen till avancemang i VM-kvalet.

Bland motståndarna ser det ut som att Sverige kommer att kunna stöta på både Sloveniens Luka Doncic och Finlands Lauri Markkanen.

– En riktig utmaning. Vi gick in i den här gruppen med vetskapen om att alla lag är bra och varje match blir tuff. Vi har visat att om vi håller ihop och spelar på en hög nivå tillsammans så kan vi tävla, men det kommer bli ännu svårare nu och det vet vi om. Att ta en match i taget är något som blir viktigt, säger förbundscoach Mikko Riipinen.

Riipinen har tillsammans med övriga förbundscoacher, det vill säga Boris Balibrea, Ludde Degernäs och Jocce Källman, tagit ut 21 spelare i en bruttotrupp. Den uttagna bruttotruppen består till största delen av spelarna som varit med under VM-kvalet hittills.

Som vanligt saknas några namn, på grund av skador eller andra orsaker, mest uppmärksammad är förstås den av förbundet avstängde Jonas Jerebko.

Av de 21 kallade, tillgängliga spelarna kommer tolv spelare tas ut för att spela i VM-kvalmatcherna mot Finland och Slovenien.

Kallade till träningsläger inför VM-kvalfönstret, 20 juni – 3 juli 2022: Denzel Andersson, Charles Barton Jr, Simon Birgander, Tobias Borg, Elijah Clarance, Ebrima Dibba, Felix Edwardsson, Viktor Gaddefors, Ludvig Håkanson, David Höök, Pelle Larsson, Craig Lecesne, Olle Lundquist, Mattias Markusson, Melwin Pantzar, Kenny Pohto, Adam Ramstedt, Erik Rush, Tim Schüberg, Nicholas Spires och Felix Terins.
Extra träningsspelare: Bobi Klintman och Sebastian Forsling.

Kommande schema
20-21 juni: Träningsläger, Södertälje
22-28 juni: Träningsläger, Södertälje
28 juni: Resdag, Finland
30 juni: VM-kval, Finland-Sverige, 18.30, Helsingfors
1 juli: Resdag till Sverige
3 juli: VM-kval, Sverige-Slovenien, 17.00, Hovet (Stockholm)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.