Silly: Guldmakare ny i norr

USA-forwarden har vunnit guld både i Finland (Salon Vilpas)  och i Sverige (Norrköping Dolphins) – nu är 200 cm LaDarien Griffin klar för flytt norrut och spel med BC Luleå.

– Det känns jätteroligt! Vi känner verkligen att vi hittat en spelare som kommer att passa in hos oss. LaDarien är atletisk och kommer att hjälpa oss på flera positioner defensivt. Vi tror
också att han kommer göra det bra offensivt i det spel vi försöker bygga. Dessutom är han en rolig spelare för publiken att titta på. Han är en bra gubbe som känner den svenska ligan väl. Att han har mästarrutin sedan tidigare är bara ett plus i kanten. Det kommer att hjälpa vår yngre svenska stomme framåt vårkanten,  säger BC Luleås coach Peter Öqvist.

Om vad som krävs för att vinna guld, säger 25-åringen själv i ett pressmeddelande;
– Det är riktigt svårt (skratt). Man måste komma ihop tillsammans som lag vid rätt tidpunkt, tro på jobbet som man lagt ned under säsongen, hålla sig till planen och lita på sina coacher. Då kan man, om allt går rätt, vinna ett mästerskap.

x x x x x

Från Norrköpings horisont rapporteras att fokus för dagen ligger på att säkra upp svenska spelare som nyckelspelaren Adam Ramstedt och nytt kontrakt ska vara på gång för Elias Desport.

x x x x x

Tungt meriterade (bland annat  54 A-landskamper) veteranguarden Dino Pita tvingas lämna moderklubben. Han har varit utlandsproffs (Belgien, Polen, Rumänien och Litauen) och spelat elva säsonger i Södertälje BBK.

I ett inlägg på Instagram meddelar Pita själv att han inte erbjuds en kontraktsförlängning av klubben: ”Hade det varit mitt beslut så hade jag spelat ett sista år och avslutat min karriär, tyvärr så tog beslutsfattarna i klubben det ifrån mig och jag fick inte avsluta på mitt sätt. Min önskan hade i första hand varit att spela ett år till, i andra hand åtminstone fått reda på att man inte ville förlänga med mig innan säsongens slut så att jag hade haft möjlighet att tacka er alla och avsluta inför mina nära och kära i publiken”.

x x x x x

Jämtland Basket har förlängt med lokalproducerade U18-landslagsmannen Gustav Vågström. Jämtlands talangfulle guard/forward gjorde förra säsongen inhopp i 12 ligamatcher och spelade parallellt i basketettan där han snittade 11 poäng och 4,5 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.