Klart: Till Umeå från Luleå

Femte spelaren in i truppen för 22/23 är lika med tredje nyförvärvet till Umeå BSKT.

Alexander Yemane lämnar ligarivalen BC Luleå för flytten 27 mil söderut.  Den 23-årige forwarden på 201 cm, började sin basketbana i BK Gladan i Luleå, har gjort totalt 61 ungdomslandskamper, och har spelat ligabasket för Jämtland Basket (två säsonger) och BC Luleå (två säsonger).

– Anledningen till att jag valt Umeå är att jag söker mig till en större roll och känslan är att Umeå har det att erbjuda och jag har haft en fin dialog med coach Boris Balibrea, säger Alexander Yemane.

Mer läsning (PLus): Ser verkligen fram mot detta

– Eftersom Emil Häglund inte ska spela vidare med oss har vi sökt en ersättare och Alexander Yemane är en hungrig kille som är redo att jobba hårt för att utvecklas vidare, precis den typ av spelare vi gillar, säger Umeås coach  Boris Balibrea.

Klara för Umeå BSKT:s trupp inför 22/23.
Förlängda kontrakt: Will Butler, Gustav Hansson.
Nyförvärv: David Czerapowicz (Arka Gdynia, Polen), Daniel Hansson (Nässjö Basket), Alexander Yemane (BC Luleå).

x x x x x

Från silly season denna fredag noteras även att Nässjö Basket får hem 21-årige och 208 centimeter långe centerämnet Erik Käll. Förra säsongen spelade han division 1-basket med Umeå BSKT:s utvecklingslag och då blev det 15 matcher i norrettan med snitt på 16 min/match, 11,5 poäng och 6,7 returer.

– Vi hoppas att han kommer blomma ut, säger Nässjö-coachen Joakim Källman till Smålands-Tidningen.

x x x x x

Jämtland Basket behåller 17-årige vänsterhänte Östersunds-guarden Moltas Gyllebring. Liksom i fjol ska han tilljöra ligatruppen och ha chans till speltid i basketettan-laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.