Talang in – talang ut i Umeå

Umeå BSKT bygger vidare. Jacob Jangered, 20 år, 204 centimeter stretchforward från IK Eos i Superettan, värvas till Umeå.

– En riktigt intressant spelare som vi skrivit tvåårskontrakt med. Det är en bra kille som vi tror mycket på, sedan får vi se var hans tak finns, säger Umeås coach Boris Balibrea.

”Att gå till Umeå BSKT känns som ett bra val för mig i min fortsatta basketkarriär. Både för basketen, samt min fysiska utveckling. Med den träningsmiljön och den satsningen laget ger spelarna känns det som jag kan ha en hög personlig utveckling. Det ska bli väldigt roligt att ta klivet upp till ligan, med ökade träningsmöjligheter och bra coacher”, säger Jacob Jangered på klubbens Instagram.

x x x x x

U20-landslagsmannen Sebastian Andersson, 206 cm, lämnar Umeå för att till hösten ska börja på college i USA. Han är klar för spel med ”Eagles” = Eastern Washington University. Förra säsongen med BSKT blev det kortare inhopp i 26 ligamatcher.

x x x x x

Umeå BSKT har ytterligare tre U20-landslagsaktuella spelare i Nils Botold, Anton Lindqvist och Melker Lindblom, därtill finns Emanuel Lundmark och Elias Andersson i unga Umeå-gänget med utgående kontrakt.

– Samtal pågår och vi hoppas kunna behålla allihopa, säger Boris Balibrea.

x x x x x

Liganykomlingen Kalmar har klart med förlängt kontrakt för centern Tobias Sjöberg.

– En väldigt viktig underskrift. Tobias har varit Superettans i särklass bästa center de två senaste säsongerna, kommenterar sportchef Jonas Sjöberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.