VM-kvalet: Tufft för blågult

När VM-kvalet ska avgöras i skiftet juni/juli ser det ut att bli riktigt tufft för Sverige.  Först bortaspel mot Finland förstärkt med Lauri Markkanen (Cleveland Cavaliers) och sedan kommer ett förstärkt Slovenien på besök i Stockholm.

Sedan tidigare har storstjärnan Luka Dončić (Dallas Mavericks) gett klartecken och nu har Slovenien även fått in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) och inte minst blir det landslagscomeback av veteranen Goran Dragić (Brooklyn Nets). Dragić blev MVP när Slovenien vann EM 2017.

”Vi har i juni och början av juli en väldigt krävande period framför oss med två extremt viktiga matcher. Vi är exalterade över att kunna räkna med alla tre NBA-spelarna, Den stora nyheten är att Goran Dragić vill hjälpa landslaget igen”, säger Sloveniens head coach Aleksander Sekulic i en kommentar till Fiba.

Ett minus kan dock noteras gällande Sloveniens bruttotrupp: Klemen Prepelič – som gjorde 30 poäng när Slovenien tidigare i kvalet hemmasbesegrade Sverige – saknas nu på grund av skada.

I blågults utgångstrupp saknas namn som Marcus Eriksson och Chris Czerapowicz, därtill är Jonas Jerebko avstängd av svenska förbundet på grund av sitt beslut att under våren spela i ryska arméklubben CSKA Moskva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.