Moment 22 och nytänk för Umeå-klubben

Glöm A3 Basket Umeå och Udominate Basket. Tills vidare  är det idrottsföreningens grundnamn Umeå Basketbollklubb som gäller för damligalaget i Umeå.

Senaste namnsponsor-företaget A3 blev uppköpt och finns inte mer, därtill har basketklubben under pandemins senare del tappat fler sponsorer och intäkter. Skuldberget (obetalda skatter hos Kronofogden) har växt till drygt två miljoner och lösningen på det är inte klar.

– Vi jobbar för fullt med ekonomin som är nyckeln till alltihopa, tills vi har den lösningen i hamn så är vi lite bakbundna i ett moment 22-läge vad gäller det sportsliga, säger klubbdirektör Lotta Enjebo.

Umeå-klubben har inför tidigare säsongen i regel varit tidigt ute med coachstab och spelartrupp – men inför säsongen 22/23 är det ännu ett blankt blad. Inga kontrakt kan skrivas innan ekonomin är löst.

– Vi har ett jobb framför oss och som läget är nu blir det lite av nytänk med lägre budget. Vi har en massa krokar ute och vi tittar svenskt, svenskt, och svenskt, förklarar Lotta Enjebo.

En ny coach måste det också bli – då Janne Enjebo lämnar efter fyra år och ett SM-guld.

– Jag kan inte säga mer än att vi jobbar på det, säger Lotta Enjebo.

Mer läsning (PLUS): ”Har koll på att skulden kommer att regleras”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.