Löven gör en Malmö

Tog länge innan jag trodde på Krainer när jag kom till jobbet i dag. Medan jag hade gått hemifrån till jobbet hade en ny, och än större, bomb slagit ned: Löven släpper alla sina spelare. Helt sjukt.

Eller snarare, man erbjuder alla spelare att bryta sina kontrakt. Egentligen innebär det ju på papperet ingenting annat än att man ger spelarna en möjlighet. En möjlighet att lämna innan kontraktets slut. Men i verkligheten innebär det ett meddelande till varje spelare att ’du är inte önskad här (om vi inte inleder diskussioner med dig inom kort)’.

Så vad vill man med detta? Slippa de spelare på flerårskontrakt som inte har presterat. Det var Mikael Anderssons absolut sämsta egenskap, han hade en förmåga att skriva längre kontrakt med helt fel spelare. Jag har ju tidigare nämnt att jag tycker Magnus Isaksson är det enda av årets nyförvärv som lyckats någorlunda, och han är ju den enda som Micke inte skrev tvåårskontrakt med.

De andra: Martin Johansson, Fredrik Öberg, Jonas Floberg och Niklas Zetterström har alla underpresterat. Andreas Stenling och Marcus Lundberg är de andra som har kontrakt till nästa säsong. Där har i alla fall Stenling underpresterat.

Vilka vill man behålla? Ja, det är den nya sportchefens jobb. Med detta vill man ge honom ett blankt papper att börja från grunden med. Låter som en dröm för en sportchef.

Däremot är det inte lika kul för de spelare som har lägenheter, flickvänner, familj och så vidare i Umeå och nu måste börja leta nytt. Men, men. För att ta Micke Andersson på orden: ’Det är en resultatinriktad bransch vi lever i’. Så sant, så sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.