Juniorproblem

Det är inte bara seniorerna som är som frågetecken inför kommande säsong, samma sak gäller juniorerna. J20-talangen Marcus Wallmark tvekade inte när Skellefteå AIK hörde av sig utan tog sitt pick och pack och flyttade. Vem kan klandra honom?
– Man kan ju inte tacka nej när man får erbjudande från Sveriges bästa juniorlag, men det är klart man måste tänka igenom det, sa han när jag snackade med honom ikväll.
Fanns det något Löven hade kunnat göra för att få dig att stanna?
– Ingen hade snackat med mig, så när Skellefteå hörde av sig tackade jag ja direkt. Men hade jag blivit erbjuden att spela i A-laget i Löven hade det ju varit något att tänka på, så klart.

Samtidigt har Nils Andersson fått förfrågningar från en del klubbar. Jag vet att både Skellefteå AIK och Modo är två som har hört av sig om hans tjänster, även om han själv inte vill gå in på vilka det är. Dock verkar han mest sugen på att stanna.
– Mitt mål är att stanna i Löven, absolut, men jag vill se att de tror på mig och att det görs upp en plan för en framtid att spela in mig i A-laget, sa Andersson och tillade att det för honom handlar om att hitta en klubb där han trivs och kan utvecklas som spelare.
-Jag kommer gå till den klubb som ger mig bäst förutsättningar för att utveckla mitt hockeyspel. Där har ju Löven en fördel i och med boende och att jag har ett år kvar på skolan.

Bedros har dock varit i kontakt med Anderssons agent och sagt att man vill ha kvar honom.

Marcus Jonsson är en annan junior som ryktas leta runt efter andra alternativ. När jag snackade med Jocke Törnqvist sa han att han helst vill stanna, men att han i så fall vill se att den nye sportchefen vill satsa på honom.

Jag har varit inne på ämnet förut, både i artikelform och i bloggen, att Löven måste bli bättre på att både behålla och att värva juniorer. Jag vet att detta är något Bedros vet om och jag antar att det i den nya femårsplanen kommer att ingå struktur kring detta.

Men det börjar bli bråttom. Som ni ser rycks det redan i juniorerna och nu när kvalserien slutar kommer silly season att börja eskalera på allvar. Det kommer bli en minst sagt tuff uppgift för den nya sportchefen att först få koll på allt kring Lövens spelare och sedan kunna hänga med på marknaden med spelare utifrån.

4 kommentarer

  1. Lasse

    Det är inte speciellt konstigt att junisarna börjar att se om sitt hus för när man tittar på fjolårets juniorer som fick juniorkontrakt i Löven fick ju nästan inte spela nånting när serien drog igång dessa killar blev ju helt blåsta på sin chans att visa vad dom går för,fast dom varit bra på försäsongen??? Men dessa pojkar som näms här har ju en del inte ens uppnåt J20 ålder utan är ju ordinarie J20 först kommande säsong.Tycker du kunde ha belyst såna här saker i din artikel Björn för det tror jag att du har koll på.

  2. Löven Fan

    Fler lär försvinna från Lövens juniorlag, så blir det.
    Som idrottsutövare måste det finnas organisation, kommunikation, värdegrund för att kunna utvecklas. Att ha spelarsamtal, utvecklingssamtal, delmål, visioner individuellt samt för laget är självklarheter.. Finns detta i Löven? Svar Nej!

  3. Johan

    Några lag kan nämnas som har lyckats köpa ihop en kraftig hockeyorganisation som på sikt har etablerat en bra ungdomsverksamhet i kölvattnet av ett starkt och namnkunnigt a-lag. Många fler är de föreningar som är etablerade och genuina hockeyföreningar som med sin egna produktion som grund har kunnat köpa in de specialkompetenser som saknas i laget. Till den första kategorin hör Linköping och Malmö. Att använda Malmö för att visa på detta kan ju kännas lite märkligt med tanke på deras resultat de senaste 10 åren. Det jag tycker utmärker dem är att de har gått från att vara enbart ett köplag till en förening som har en god ungdomsverksamhet. När man till slut tvingades låta juniorerna ta plats i a-laget så visade man Malmöpubliken ett engagemang och en glädje över att spela i Malmö som inte synts på väldigt länge. Utsåld Malmö Arena kan ha varit vad som räddade dem ekonomiskt när de hängde på repen. Vad jag vill komma till är att det är oerhört viktigt att ha en bred grund att stå på. Alla byggnader uppförs från grunden och grunden i Löven måste vara de unga tillgångar som finnsoch kan komma att finnas om man satsar på genuin hockeyutbildning. Satsa på dem och kompensera med specialkompetens som saknas för att få den rätta mixen av de spelare som gör allt för att hindra puckjäveln från att korsa den egna mållinjen och de spelare som kan döda för att göra mål. Till det behövs det balansspelare som har ett allroundkunnande. Löven är långt från det idag men om de visar intentionerna för att ta sig dit så ska jag ha tålamod och vänta så länge som det behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.