Löven har tur

I går tog kvalserien slut, Örebro har spelat upp sig till allsvenskan och Färjestad är svenska mästare. All hockey är slut i landet och nu väntas den stora silly season-explosionen.
– Björklöven har tur. Det brukar aldrig vara så här få kontrakt skrivna i början på april, sa agenten Gunnar ’Svesse’ Svensson när jag snackade med honom i veckan.

Men tiden börjar verkligen rinna ut nu. Det har gått över en månad sedan Mikael Andersson entledigades och nu måste man presentera en ny inom de närmsta dagarna. Annars kommer man hamna alltför långt efter i den så viktiga silly season.

Det snackas överallt om att mannen som ska axla rollen är Juhanni Tamminen. Hans Vasa spelar på lördag den sjunde och avgörande matchen i kvalet till SM-liiga mot Ässät. En sjukt viktig match för övrigt, i Finland släpper man bara upp lag i högstaligan vart fjärde-vart femte år och nu står alltså de kommande åren på spel i en enda avgörande match. Dramatik är bara förnamnet.

Men om det är Tamminen som är namnet kan man väl tänka sig att han kommer att presenteras så snart som möjligt efter att Vasas kval är över. Men hur sugen kommer han vara på att sticka om Vasa går upp? Troligen inte så värst.

När jag i höstas var i Vasa och såg Lövens försäsongsturnering fick jag ett minst sagt dåligt intryck av Tamminen. En bit in i matchen tog han en time out där han till synes oxtokig sprang runt i båset och skrek så högt att hela hallen hörde vad han skrek. Eller, de som kan finska hörde vad han skrek. När jag frågade min finske bänkgranne vad det var frågan om sa han:
– Så här gör han alltid. Det är lite som en show för publiken.
Något som alarmerar om lite pajas-varning för mig.

Men Johan Bergmark verkar i alla fall positiv till Tamminen.
– Han verkar ju vara… vild. Men det är viktigt att det kommer en stark ledare i Björklöven. Jag har ingen aning om vem det där är, men tror det måste vara en stark ledare som är sportchef.

Vilket han har rätt i, det ska vara en stark man som inte bryr sig om vems pappa någon har eller vad någon gjorde 1987. Men just publik-showandet vet jag inte om jag har så mycket till övers för.

På tal om showande tränare, äntligen har det helt osannolika ryktet om Leif Boork till Löven avtagit. Överallt har folk snackat om att Boorken har varit i stan, vilket också stämmer. Varför? Han skulle åka hem från en match han hade kommenterat norrut, men bilen pajade i Umeå. Ume Assistance ryckte ut till undsättning och då var ryktet igång. Det är i alla fall historien jag har hört och den låter betydligt mer sannolik än att han skulle ha varit på gång till Björklöven.

5 kommentarer

  1. Lövensupporter

    Varför skulle han då ha ätit lunch med Leif Danielsson!
    Jag har hört att Boork har haft diskussioner med Leif Danielsson!

  2. huphup

    Showande hit och showande dit.
    Han ska vara sportchef, inte tränare.
    (om det nu är han)
    Så han får jätte gärna ”showa” vid scannern..

  3. TC

    Det är väl mer akut att hitta sponsorer för om Löven ska kunna behålla sina talanger, eller locka hit nya utifrån, så måste Löven kunna erbjuda elitseriemässiga löner för om Löven ska klara av att ta sig upp till elitserien så krävs det att Löven har en elitseriemässig organisation, för om något Allsvenskt lag ska kunna ta något elitserielags Elitserieplats när de möts i Kvalserien så måste de ha ett lag som platsar i elitserien redan när de spelar i Kvalserien. Det lag som vill gå upp i elitserien måste alltså ha en elitseriemässig organisation redan den säsongen i Allsvenskan och detta är Löven idag väldigt långt från att uppnå. Löven måste alltså redan i Allsvenskan kunna konkurrera mot elitserielagen om de bästa spelarna i landet för annars så har Löven inte en chans att ta sig vidare från Kvalserien, och tyvärr så ser jag inte att Umeregionen har de privata sponsorer som har råd och vilja att betala vad det kostar att få upp Löven till Elitserien. Ö-viksföretag satsar på MODO och Skellefteföretag satsar på Skellefteå så kvar blir bara dena företagsfattiga regionen allra närmast Umeå som kan tänka sig sponsra det ännu Allsvenska Löven.
    Om Umeå ska ha råd att bygga en ny evenemangsarena så MÅSTE Löven spela i elitserien den dag då den är färdigbyggd för annars kommer arenan att bli ett jättestort fiasko med enorma årliga skulder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.