Oskarshamns poängkung aktuell

Inte helt oväntat är det en ny finne som är aktuell för Löven. Och jo, han har ett förflutet med Arto Sirviö. De båda var i finska SM-liigaklubben Kalpa för två år sedan. Eetu Qvist är namnet.

Assistkungen Qvist har varit Oskarshamns bästa poängplockare över de två senaste säsongerna med sina 80 poäng (19+61) på 80 matcher. Vad jag har förstått var han mer av en grovjobbare i Finland, men har i Oskarshamn vitt visa upp sina spelförande kvalitéer. En all round-center med andra ord.

Qvist har, precis som andra gamla spelare jag pratat med, bara positivt att säga om Sirviö.
– Jag tycker bra om Arto. Han är duktig och det är en trevlig kille, aldrig några konstigheter, sa han när jag nådde honom hemma i Finland i dag.
Qvist har sedan tidigare meddelat Oskarshamn att han inte kommer fortsätta sin karriär där då han vill hitta en ny utmaning samtidigt som hans flickvän inte fick något jobb i staden. Och Arto har meddelat sitt intresse.
– Jag känner ju honom sen tidigare och han har skickat ett SMS där han sa att han skulle återkomma när det var klart med tränare.
Vad tycker du om Björklöven?
– Det känns som att det har varit lite problem där tidigare men vad jag har förstått är det en gammal storklubb. Det är en bra stad och de har en härlig arena.
– Det ser ganska intressant ut nu, de är absolut ett alternativ.
Har du andra alternativ också?
– Jag har pratat med några andra klubbar, men det verkar gå segt på marknaden i år.

Tidigare har Växjö varit ute efter honom, men det var en månad sedan det skrevs om det så troligtvis har det intresset avsvalnat från någon av parterna.

Arto Sirviö medgav direkt att han är intresserad.
– Han är en intressant spelare som jag har haft koll på länge.
Är han intressant för Björköven?
– Det tycker jag absolut, det är en bra hockeyspelare.
– Men jag har ingen större panik, jag vill lyssna med honom och hans agent vad han har för tankar, om han vill tillbaka till Sverige. Till mig sa han tidigare att han var väldigt sugen på Sverige, men man vet aldrig.
Hur ser det ut annars?
– Det är rätt mycket faktiskt. Jag har några varianter jag håller på för fullt med att kolla upp, men det tar nog någon vecka, det är mycket jobb och detaljer innan allt är på sin plats. Sen när hockey-VM är över kan man komma till skott med spelare, och kanske någon innan.
Som jag har förstått det är Juha Pitkämäki förstavalet på målvaktssidan?
– Han är en av dem, jag vill inte säga att han är förstavalet. Det finns ju en tredjepart (Helsingfors) i det fallet också.

En kommentar

  1. Mikael Omberg

    Låter som Björklöven kommer att bli en finsk-legion iår..
    Bara det blir kvalitets spelare så är jag positivt inställd till det.
    Annars är det väl sent att värva ”bra” spelare just nu…och man kan inte skylla på sportchefen(som nyss har börjat) att han inte lyckas få dom mest ”populära” på spelarmarknaden.
    Jag tycker att det finns ”guldkorn” att plocka på den europiska marknaden.
    Det finns ”hyfsade och defintivt håller allsvenskt klass” och relativt okända svenska spelare som finns exempelvis i Italien och i andra länder..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.