En kraftig mening

Som ni kanske har läst på vk.se går Balticgruppen ut och blånekar uppgifterna att man är på väg att skjuta in 70-90 miljoner i Björklöven. Nu har man dessutom skickat ut en officiell dementi i ärendet. En dementi som avslutas enligt följande:

’Balticgruppen stänger inte någon dörr för Björklöven, men sådana här löst underbyggda artiklar underlättar inte de framtida relationerna med företaget’

Smack, boom, bang, typ. Förmodligen har man från Balticgruppens sida varit tydliga hela tiden med att det inte får komma ut någonting i media. Samtidigt är det ju Krister Olsson som själv har startat spekulationsvågen som pågått sedan den fjärde mars när han uttalade sig i SVT. Men nu har det uppenbarligen läckt från Björklövens håll och det är något man verkligen inte gillar.

Var förbi en sväng på klansliet för att snacka med Bedros. Det blev en kort sväng. ’Jag kommer inte kommentera någonting kring det där’, sa Bedros och gick tillbaka till sitt rum.

Så ser det minst sagt kraftiga dementin ut – ord för ord:

’Dementi från Balticgruppen.

Västerbottens Folkblad har idag en stort upplagd artikel om ett påstått mångmiljonstöd från Balticgruppen till Björklöven
Artikeln saknar all grund i verkligheten.
Vad som stämmer är att Balticgruppen i början av mars sade sig beredda att stötta Björklöven under vissa förutsättningar.
Dessa förutsättningar föreligger ännu inte.
Inga konkreta ekonomiska utfästelser har följaktligen gjorts och även under de mest gynnsamma omständigheter skulle ett eventuellt stöd från Balticgruppen aldrig vara i närheten av de fantasisummor som nämns i artikeln
Det är alltså Balticgruppen som talat med Björklöven.
Krister Olsson har aldrig varit inblandad i några samtal.
Det är med stigande häpenhet och irritation vi tar del av den här typen av journalistiska amsagor som inte kan vara ett stöd för någon.
Balticgruppen stänger inte någon dörr för Björklöven, men sådana här löst underbyggda artiklar underlättar inte de framtida relationerna med företaget

Med vänlig hälsning

Balticgruppen’

2 kommentarer

  1. Milou

    Amsagor… får en att tänka på kapten Haddocks svordomsramsor!

    Wiktionary:
    amsaga

    1. en påhittad historia, lämplig att berätta för små barn

    Hehehe… journalistisk amsaga… en artikel lämplig för små barn alltså! 🙂

  2. Christer Huber

    Om nu reportern på VF Har gått ut med felaktiga Uppgifter eller om nu någon läcka finns inom Löven. så MÅSTE jag ändå ifrågasätta balticgruppen varför bestraffa en kommun ett lag en stad för vad vissa personer gör. om Balticgruppens intresse är så lågt för att stötta löven att man kommenterar det i tidningen som skada/försvårar för framtida samarbeten med löven, Tycker jag iallafall att balticgruppen är lika oseriösa som den person som läckt eller den reporter som isåfall gått ut med oriktiga uppgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.