Berra snart klar – läget på forwardssidan

Jag har tidigare varit inne på backsidan, som ju Alexander Eriksson inräknat lär ha två, alternativt en, öppen plats beroende på om Löven behåller Jonnie Karlsson eller ej. Jag tycker helt klart Karlsson är värd en plats och sedan kan man krydda honom med någon dyrare variant utifrån, helst en defensiv jätte a lá Christoffer Norgren.

På forwardssidan är det lite öppnare. Jag räknar stenhårt med att Johan Bergmark skriver på när som helst efter en underhållande konversation med en av mina favoritagenter, Rolf Nilsson:
– Vi har fått ett förslag vi funderar på.
Och hur ser förslaget ut?
– Det ser ut som så att de föreslår att han ska spela för Björklöven den kommande säsongen för en viss summa pengar. De vill att han ska spela hockey, göra mål, åka runt, du vet fara runt och spela matcher på olika platser.
Aha, ett sånt erbjudande… Hur länge ska ni fundera?
– Ja, tills nästa säsong är slut, haha. Nej, vi får se. Till efter helgen eller något sådant.

Med Bergmark klar är åtta forwards platser fyllda: Berra, Lindgren, Öberg, Marcus Lundberg, Floberg, Zetterström, Isaksson och Jens Ledin.

Mattias Wennerberg kommer erbjudas ett kontrakt. Det troligaste är att han kommer att skriva under detta, även om jag inte alls är lika övertygad i hans fall som i Berras. Han ska i alla fall resa upp till Umeå från Stockholm för att träffa Arto, antingen denna eller kommande vecka.

Linus Boström borde erbjudas ett kontrakt, en billig lösning som gör sitt jobb varje match. Kanske med något utlåningsavtal?

Gästrin hade inte hört ett knyst när jag pratade med honom för några dagar sedan, och jag tror inte heller han kommer erbjudas förlängning.

Christopher Thörn har jag aldrig fått tag på, liksom Arto, och Arto ville i går inte kommentera hans framtid innan han pratat med honom själv. Jag tror inte Thörn blir kvar.

Räknar vi in Wennerberg och Boström är tio platser fyllda. Då finns det minst två platser lediga. Spelskicklige Qvist har ju erbjudits en av dessa, och sedan gissar jag att Arto är ute efter en sniper av högre klass.
__________________

Det finns ju förstås andra vägar också. Jag vet inte exakt hur många forwards Arto har planerat att starta säsongen med, utan 12 är bara en gissad utgångspunkt från min sida.

Och om Linus Boström erbjuds något utlåningsavtal, är det inte säkert att man räknar med honom bland de forwards man startar säsongen med.
__________________

Från förra årets J20-trupp finns bland annat Joakim Törnqvist. Han har antytt att han inte är sugen på en till säsong i J20 utan att han känner sig redo för nästa steg. Try out-kontrakt?
__________________

Tips, tankar eller frågor? Hör gärna av er på [email protected].

7 kommentarer

  1. Per

    Är Lindgren tänkt som en offensiv spelare som ska lyfta någon av de två första kedjorna? Är Maxim och Nils tänkta inom de fyra backparen eller är det tänkt att de ska alternera mellan j20 och a-laget?

  2. Findus

    Ett tips kan ju vara att värva spets. Det går ju inte att förlänga med samtliga som var med under fjolårets fiaskosäsong. Minst 2 backar och 4 forwards av hög kvalité, annars blir inte skillnaden särskilt marknant mot ifjol

  3. Jonsa

    Om det nu bara finns en backplats kvar känns backsidan minst sagt svag. Nils Andersson är långt ifrån att vara en back av hög allsvensk kvalitét än så länge. Detsamma gäller även Maxim Matushkin. Nils Andersson nötte bänk i fyra matcher ifjol, ska han gå från det till att vara ordinarie back? Maxim var ju även han långt ifrån att vara en ordinarie back. Ska de bli denna säsongs Anton Edlund och KJ Lundström? Jag börjar bli sjukt orolig!

    Varför förlänger man med Bergmark? Jag gillar honom, men så skadabenägen som han är känns det väldigt osäkert. Här behöver vi spets, men nu verkar vi stå med ungefär samma trupp som förra säsongen och vi har inte alls många platser kvar att fylla…

  4. Henrik

    Lite oroande med dagens trupp – skulle helst vilja ha två toppbackar in. Med Jonnie har vi nio backar. Kanske ekonomin tillåter – lite konkurrens skadar inte. På forwardssidan behövs definitivt två spetsspelare utöver Berra och Wennerberg. Avgörande för truppen är vad Sirviö kan skaka fram i spetsspelarväg. Förhoppningsvis kan Kingen och Lindahl hålla högre klass än förra säsongen och Maxim och Nisse utvecklas. På forwardssidan måste Öberg ta spets och någon av alla ex-ES spelare växa. Annars kan vi gå en ny tung säsong till mötes.

  5. Leif

    Om ni tror på nåt under för att Bedros skramlat sina tomma tunnor och att vi fått in 2 Finnar i lägret,kryddat med Kirunamaffian som figurerar i kulisserna då tror jag att många kommer att bli besvikna.Och vad anbelangar Thörnqvist så vet vi ju att han har rätt efternamn??

  6. Nisse

    Vad är det för fel på er!?!? Ni som är då fantastiskt missnöjda med allt och förunderligt negativa till vissa efternamn, varför ägnar ni er inte bara åt något annat än Björklöven??? Ni som är så fantastiskt duktiga och har obegränsade resurser, varför startar ni inte bara ett eget hockeylag och rusar genom seriesystemet för att inom några år vinna SM-Guld…. Lite synd om de grabbar som måste överprestera för att bli accepterade bara för att de har ”fel” efternamn. Frågan är vilka som är den riktiga ”maffian”….

  7. Besviken!

    Du vet precis som jag vilka dom är, kom igen nu. Var lite ödmjuk och se inte bara åt ett håll nu när det går bra.. Du har inte alltid tyckt så här..

    Blogga på du men svara inte på dina egna inlägg bara..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.