Julkunen lämnar laget

Det blir ingen fortsättning för Olli Julkunen i Löven. I alla fall inte som det ser ut nu.

– Av vad han visat nu är det inte tillräckligt för att vi ska ge honom kontrakt, säger Kari Eloranta som dock inte utesluter att det kan bli ytterligare tryout med Julkunen.
– Vi får avvakta och se vad vi gör, vi ska prata med Olli och hans agent en sista gång. Vi ska se om det går att ge honom bättre förutsättningar och mer tid, för jag tror han har mer att ge än han visat här.
 
Löven förlorade andra matchen i rad i kväll, 0-3 blev det mot Almtuna. Enligt Eloranta var det en klar förbättring spelmässigt än Västeråsmatchen.
– Det kändes bra, vi åkte mycket mer skridskor än vad vi gjorde i går. Vi skapade inte så mycket målchanser, men annars var matchen i dag klart bättre.
 
Plusbetyg gav han till comebackande Marcus Lundberg och Patrick Galbraith som vaktade målet. Alexander Eriksson var sjundeback i dag medan Nils Andersson spelade med Johan Svedberg. Tobias Ternelius satt på läktaren och räknade skottstatistiken till 25-20 till Almtuna, till skillnad från de 26-12 statistiken antydde.
 
Förlust mot Almtuna är inget att skämmas för, jag tror det är ett lag som kommer vara med och slåss högt uppe i tabellen i år. Och då jag inte sett matchen är det svårt att analysera mera.

Nästa vecka blir det lugnare träningar där man kommer nöta saker som anfallsspel, power play och box play. Sedan väntar den sista träningsmatchen kommande helg, Skellefteå borta.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Per

    Vad är problemet? Har vi inte råd med bättre eller har Kari en secret crush på Olli? Helt obegripligt uttalande. Kollar man på statsen så ser man att det är fel spelartyp. Kollar man på isen så ser man att det är fel spelartyp. Snälla, förklara Kari!

  2. tomas

    Men för helvette! varför ska man ha kvar en spelare som gjort 0+0 poäng på ett antal matcher. Vi behöver poänggörare, och det är nu. Serien börjar om 2 veckor! Årets lag verkar tyvärr ännu sämre än förra årets fiaskolag.

  3. david

    AGERA!
    NU HAR VI TORSKAT FÖR MKT.

    Det är mkt bättre att värva till sig två riktiga snipers nu, samt en eller helst två stabila backar som kan hålla puck och skjuta!!

    Annars är risken stor att det blir en skitsäsong till…

    som sagt AGERA NU

  4. Henrik

    Julkunen kan inte erbjudas kontrakt utifrån det han visat. Han kan mycket väl vara bättre än han visat men vi behöver en målskytt, en spelare som kan ligga topp-tio i poängligan i allsvenskan. Om kassakistan innehåller utrymme för Julkunen plus klasspelare så fine – annars ut och leta!

  5. vixxe

    Det är fortfarande träningsmatcher.
    Löven känns starkare i år. Men där skon klämmer är att i stort sett alla allsvenska lag ser betydligt vassare ut än tidigare år. Det kommer att bli en jämn serie, tror jag.
    Så tabellplaceringen kanske inte blir bättre.
    Målskillnad mellan 5-10 platsen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.