Snöplig förlust

Snöpligt. Det var nog känslan hos alla de 2889 (jo, eller hur) åskådare som sökt sig till Umeå Arena i afton. Förlängningen kändes som ett enda långt Lövenanfall med i alla fall 4-5 riktigt farliga chanser att avgöra matchen och knipa extrapoängen. Mustonen var närmast när han försökte vispa in en retur.

– Jag var helt säker på att det var mål. Men på något sätt lyckades han rädda, jag tror den tog på hans fot, sa Mustonen i omklädningsrummet efter matchen.

I stället blev det ett dubbelt snöpligt – sett till matchbild och sett till hur målet gick till – 2-3-mål när David Karlsson dök upp som gubben i lådan och vispade in pucken.

– Det kändes jävligt onödigt, sa Johan Wikström. Jag tyckte vi hade den, det var någon som hade pucken i handen, det är ju bara att kasta bort den.

Nåja. En poäng fick Löven nöja sig med och det är egentligen inget konstigt i det om man ser till hur spelet var i de drygt 64 minuter matchen varade. Den första perioden var egentligen jämndålig från båda lagen, i andra var Löven riktigt usla och 0-2 efter två perioder var naturligt.

Sedan väckte Wikström Löven med sitt mål.
– Absolut, det håller jag med om. Det var då vi vaknade till, sa Wikström.

Något även Joakim Fagervall höll med om men inte riktigt gillade. Han var, förstås, besviken över hur laget uppträdde de första två perioderna. .

– Vi får inte den matchbilden vi vill från start, vi flänger bara runt och håller inte alls ihop laget som vi borde göra, säger Fagervall.
1–2-målet var väldigt scenförändrande?
– Ja, så är det. Men det känns som att vi kan inte bygga spelet på att vi måste göra ett mål för att bli bra. Det måste finnas en grund och ett trygghet i vårt spel där vi kan spela bra hela tiden.
_______________

Alltid svårt att dela ut kurrar till tidningen en sådan här match när först hela laget spelat dåligt och sedan har lagmaskinen börjat fungera. Wikström fick i alla fall mina tre kurrar och det bygger jag nästan enbart på målet. Utan det hade nog aldrig upphämtningen kommit.

Mustonen fortsätter producera och är även inblandad i en del andra farligheter. Viktor Lindgren har som vanligt den härliga farten när han tar in pucken i zon, men när ska hans första mål komma?

Johan Svedberg lika stabil som alltid då jag sett Löven denna säsong, vilket ju dock inte är så mycket. Per-Anton Lundström gör sitt defensiva slitjobb i varje match.

Marcus Jonsson fick ingen kurre men svarade för ett piggt inhopp. Hade varit kul om han fick avgöra också när han vann pucken i sarghörnet, åkte in framför mål och sånär fick in pucken i förlängningen.

Angående Västerås intresse för Joakim Fagervall har Jocke själv inte hört något. I alla fall enligt honom själv.
– Jag har inte pratat med dom någonting. Men jag läste om det där någonstans, jag tror det var på din blogg? Jag har i alla fall inte hört något.

Etiketter: , , , , ,