Karlsson öppnar för Gotland

Jonnie Karlsson är ju en av få (den enda?) ur årets trupp som verkligen förtjänar en lönehöjning. Han har flera gånger påpekat för mig att betalning tidigare varit så usel att den inte gått att leva på utan ett annat jobb vid sidan av.

Nu har Karlssons sambo tappat sitt jobb på Volvo, och som ni förstår blir pengarna ett än mer betydligt perspektiv.

Men Karlsson är inte nöjd med det kontraktserbjudandet han har fått från Björklöven, och till tidningen Hela Gotland säger han:
– Jag hade väntat mig ett bättre kontraktsförslag från Björklöven. Vi är inte alls nära varandra. Min agent har pratat med dem nu ett tag. Jag kanske hade räknat lite för mycket med spel här.
– Vi får se hur det blir i framtiden. Men min sambo har förlorat sitt jobb och jag står utan kontrakt. Så vi är inte låsta till något för tillfället. Det kan bli aktuellt med spel på Gotland redan i år.

Det känns ju helt sjukt om Karlsson ska spela division I-hockey i Gotland med den säsong han har bakom sig. Men jag tror knappast det blir så. Jag tror Karlsson blir kvar i Björklöven med en viss gardering på Västerås.

13 kommentarer

  1. Kari

    Men helvete vad sur jag blir om Löven sjabblar bort Karlsson!
    Vi har EN back som kan tacklas och skjuta och den ska dom inte behålla nu alltså?!

  2. Niklas

    Va?? Kari, har inte du något att säga till om där? Eller kör Arto sitt race utan att tillfråga dig? Det låter ju inte bra.
    😉

  3. Rolle

    Självklart så ska Löven behålla Jonnie Karlsson men inte till vilket pris som helst. Frågan är ju hur mkt han blivit erbjuden i lön? Mer än 50 lök i månaden är han knappast värd. Tror knappast Löven erbjuder han ett skambud, men vad vet man.. Det jag vill komma till är att Jonnie Karlsson inte är oersättlig. En duktig back men knappast top 20 i Allsvenskan.

  4. Halvard

    Jag tror inte att Jonnie har mer än 20000 i månaden hos Löven för tänk att det ska ju va 4 matrisar å 3 tränare mmmm å då blire inte så mycke kvar sen……

  5. gurra

    har kollat. han tjänade 190 000kr förra året och då ska man inte glömma bort att han jobbar också. jobb+löven = 15800 kr brutto per månad. typ sämre än a-kassan

  6. Halvard

    Ja det är inte mycke till löner men det gör ju ekvationen ännu märkligare,satsa på en juniorfemma som Saik har gjort,Jimmy Andesson,Fredrik Sandström,Christofer Forsen tex och sen är ju Nisse A och Maxim M där sen tidigare,en perfekt fjärdefemma,men det verkar vara svårt att låta enkla kronor trilla ner för Löven,det är bara en jävla massa snack om att satsa på Juniorer men sen när det kommer till kritan så får dom ändå aldrig chansen?Det ska hellre värvas från andra föreningar spelare som ofta inte är ett dugg bättre än våra egna.Titta på Malmö ifjol,när hockeyhororna drog då klev juniorerna fram och helt plötsligt började man vinna matcher 9 på raken tror jag det blev,hockey är ju 90%hjärta…

  7. Jan Banan

    Är man tillräckligt bra så får man spela oavsett ålder. Skulle ett par junnisar visa att man håller för allsvensk hockey så kommer dom givetvis få chansen.

  8. Leif

    Men du Jan för att visa om man är tillräckligt bra så måste man ju få göra NÅT byte annars är det ju svårt att bevisa sina kunskaper,sen är det inte många som bara kliver in från juniorhockeyn och är bra i allsvenskan,man måste ju få nåra säsonger på sig att växa in i spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.