Säsongen slut för Eriksson

I fredags tog det slut för Alexander Erikssons Brampton Battallions i OHL-slutspelet. I den femte finalmatchen kunde Windsor Spitfires avgöra matchen på sin egen hemmaplan och ett häftigt tifo i värsta amerikanska andan utbröt.
– Man var ju jäkligt besviken själv, men det var rätt häftigt att se faktiskt. Helt plötsligt var det en stor knall och så kom det en massa konfetti som fyllde isen, sa Eriksson när jag nådde honom i dag.

Och jo, jag lyckades väcka honom även denna gång.

Han kunde i alla fall glädjas över att ha skrivit historia. Klubben hade aldrig någonsin tagit sig till en finalplats i OHL-slutspelet förut.

Men nu vänder Eriksson hem till Sverige – och troligtvis Björklöven. Som VK tidigare har skrivit kommer han att erbjudas ett kontraktsförslag med moderklubben.
– De har visat ett stort intresse. Jag har sagt till min agent att vi skulle spara allt sånt tills säsongen är slut, men han har sagt att det finns en del andra alternativ också.
Vad har du för prioriteringar när du ska välja klubb nu?
– Viktigast just nu är en klubb som vill ha mig, tror på mig och ger mig speltid. Sen vill jag gärna spela för en klubb man har känslor för.
Och då kan man tänka sig att Löven ligger bra till…
– Löven har alltid varit intressant och man har ju alltid haft känslor för dom. Riktigt kul att det händer grejer i klubben nu också, så dom är riktigt intressanta.

Att Löven förmodligen ligger nära till hands är något som bekräftades när jag senare frågade Erikssons agent Cleas Elefalk om det fanns andra alternativ.
– Oja. Alexander Eriksson anses som en av de främsta backtalangerna i Sverige och han har haft en fantastisk utveckling, så det finns många intresserade. Samtidigt har Alexander sagt att han värdesätter att komma hem till Umeå nu.

Vore helt klart spännande att se vad han går för på hemmaplan.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.